Boris píše:Rád by som reagoval na všetky príspevky, ale obávam sa, že na to nebudem mať dosť času. V krátkosti si dovolím uviesť, že číslo 12 bolo pridelené odznaku strelca. Ako sa dostalo na odznak nočného pilota? Pokiaľ viem z dokumentov, čísla pre odznaky nočných pilotov začínali okolo 350.
Ďalej si dovolím krátku citáciu z výnosu HVV v Bratislave číslo 113286/let.1939: "Pri ďalšej objednávke miesto háčkov na pripevnenie dajte zhotoviť ihlicu." Neskôr môžem pripojiť sken tohto dokumentu.
strenk píše:Mal som telefonický rozhovor s p.Bujňakom-zberateľom vyznamenaní SR 1939-45.Poslal som mu odkaz na stránku.On o odznaku na sponu tvrdí,že také boli a že jeden taký mal od M.Karáska.Konzultoval odznak na sponu s P.Grochom z Berlína,ktorý mu potvrdil,že tento typ odznakov sa jednorázovo vyrobil a udelil pre letcov Luftwaffe.Miloš, spomínal mi aj to,že Ty si mu výskyt odznakov na sponu neodobril.Vyzerá to tak,že budú asi 2 názory na výskyt tohoto odznaku.Niekto ho bude považovať za originál a niekto za COPY.Ja som ho v živote nevlastnil,a preto nikdy som jeho originalitu neskúmal.
Späť na Výkonnostné, čapicové a iné odznaky
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť