od Altmann » Pia Aug 07, 2015 11:52 am
Přátelé,
mně děsí přístup především Vás přátel ze Slovenska. Upozornil jsem Vás na práci Dr. Karáska a do dnešního dne je ticho, klid po pěšině.
Jsem řekněme již starší pán, ale odznak, který zde kolega v dobré víře s č.27 vystavil jsem viděl poprvé a v tomto provedení. Přitom pan dr. Karásek ve své knize naprosto přesně popisuje kolik odznaku bylo vyrobeno, jak postupně narůstal počet. Dále upřesňuje i odznaky stříbrné.
Možná, že budete znát jméno Ladislav Klus, pilot a sběratel leteckých odznaků z Hradce Králové, který měl krásné zastoupení originálních odznaku ve své sbírce. Jméno Karol Holásek by jste měli znát v jeho sbírce byli odznaky také zastoupeny. Z mladších slovenských přátel bych rád připomněl Ing.Alexe Klabnika z Blavy. Zde v Pardubicích pan Boris Gol, sběratel leteckých odznaků. No ano, diskuze je prima věc, ale zatím se neozval ani jediný slovenský sběratel s tím, že knihu dr. Karáska zná, případně práce dalších, především slovenských sběratelů.
Nechci zde uvádět německé faleristy neb mezi námi jsou lidé, kteří mají velké zkušenosti.
Jsem zklamaný a všiml jsem si jediného. Pokud někdo vystaví novoděl tak proto, že jej chce legalizovat a běda, když se ozvu s tím, že to originál není. Dále přátelé, řešíme již dávno vyřešenou a jasnou problematiku. ALE ano, vyskytují se i odznaky se sponou, to je pravda a je u nich legenda, že to jsou darovací odznaky, aby si je spojenečtí piloti po svém zvyku upevnili na uniformu. Zde píše pan Karásek-možná.
Jinak odznaky se sponou, postříbřené - ano- nacházíme v aukčních katalozích poměrně často., to je pravda, jsou pěkně raženy a postříbřeny. Takto bez hlubšího teoretického bádání mně pan kolega Strenk postavil proti panu kolegovi, který je starožitník, zda je to správné nevím, asi ne. Přátele a co budeme-budete dělat, když právě on řekne-"ano je to originál".
Jako ukázku zde předkládám dva odznaky Zde pozorovatel?
- Prílohy
-
- fhslovakianobserver2frtlg.jpg (39.66 KiB) Zobrazené 8833 krát
-
- fhslovakianobserver2bcklg.jpg (32.84 KiB) Zobrazené 8833 krát
Naposledy upravil
Altmann dňa Pia Aug 07, 2015 12:18 pm, celkovo upravené 1