určenie ČSSR vyznamenaní na uniforme

potrebujete poradiť? toto je to správne miesto....
Ide o jediné miesto, kde môžu prispievať aj neregistrovaní uživatelia
POZOR - z dôvodu hromadiacich sa SPAM-ových útokov je možnosť volného prispievania dočasne zrušená

určenie ČSSR vyznamenaní na uniforme

Poslaťod teodor » Štv Jan 28, 2016 4:53 pm

zdravím kolegovia

dostala sa mi do zbierky uniforma podplukovníka PS s náprsnými stužkami. Keďže mám doma ešte jednu, chcel by som na ňu umiestniť rovnaké vyznamenania "in natura" a obe uniformy využívať pri výstavách na porovnanie a vizualizáciu oboch možností nosenia vyznamenaní.
nie som si však istý poslednou medailou - síce viem o vyznamenaní s takouto stuhou, na vojenskú uniformu sa mi nejako nehodí (hoci v pozostalosti po príslušníkovi VB, ktorú som získal v týchto dňoch je tiež)
tak teda pre istotu - čo je podľa vás to posledné vyznamenanie?
Prílohy
IMG_1441.JPG
IMG_1441.JPG (75.8 KiB) Zobrazené 4396 krát
VIRIBUSObrázok UNITIS
Obrázok užívateľa
teodor
Site Admin

zameranie / specialization: r.u. monarchia
manévrové medaile
hasičské dekorácie
sFs: člen rady

Re: určenie ČSSR vyznamenaní na uniforme

Poslaťod Altmann » Štv Jan 28, 2016 5:13 pm

viewtopic.php?f=389&t=2157&p=5957&hilit=za+zem%C4%9Bd%C4%9Blstv%C3%AD#p5957

Ten středový proužek je žlutý ( zde vybledlý) a ta medaile je tato- viz hore. Udělovala se i do armády i příslušníkům policie. Občas nás nahnali např. na sběr brambor a organizátor, v našem případě politruk praporu ( jinak prima chlap, makal s námi) obdržel tuto medaili a hrdě ji nosil.
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod teodor » Štv Jan 28, 2016 6:25 pm

ďakujem, je to presne tá medaila, ktorú som mal na mysli... len sa mi zdalo trochu zvláštne, že sa nachádza na uniforme dôstojníka. Zrejme som pozabudol, že sa bavíme o období, kedy bolo normálne, že každý priložil ruku k dielu a spoločné záujmy stáli nad osobnými, či individuálnym kariérnym rastom...
takže nečudo, že v tejto egoistickej dobe sa nám to vidí zvláštne... :(

ešte ma zaráža to rozdelenie vyznamenaní... v roku 1949 dostal Rad 25. februára. Očakával by som, že išlo o niekoho, kto už mal nejaké zásluhy. Ale všetky ostatné vyznamenania sú mladšie a niektoré dokonca výrazne. Tak neviem...
VIRIBUSObrázok UNITIS
Obrázok užívateľa
teodor
Site Admin

zameranie / specialization: r.u. monarchia
manévrové medaile
hasičské dekorácie
sFs: člen rady

Poslaťod Altmann » Štv Jan 28, 2016 6:44 pm

Myslím, že i to je v pořádku. Ten poslední stupeň dostávali mladí příslušníci SNB za jistou aktivitu a loajalitu straně a lidu. Měli jsme u pluku jednoho takového ,mjr. Ulrich , prima chlap a tak jsem se na to pochopitelně ptal. Ono toho v armádě zase tolik nebylo na rozdávání. Já nastoupil k pluku v roce 1967 a ty důstojníky jsem dobře znal ( žádní fanatici). To sestavení na uniformě je správné, snad jen ta hvězdička na stužce trochu klame.
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Späť na Poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Not able to open ./cache/data_global.php