Rôzne odznaky na určenie

potrebujete poradiť? toto je to správne miesto....
Ide o jediné miesto, kde môžu prispievať aj neregistrovaní uživatelia
POZOR - z dôvodu hromadiacich sa SPAM-ových útokov je možnosť volného prispievania dočasne zrušená

Re: Rôzne odznaky na určenie

Poslaťod k6i6t6o » Uto Nov 01, 2016 8:13 pm

Myslím, že baviť sa o konkrétnych cenách je dosť zložité. Drvivá väčšina z nás nakupuje prostredníctvom aukcií (či už cez internet lebo osobne v sále). Keď je dobré postavenie hviezd, dajú sa bežnejšie dekorácie kúpiť za naozaj veľmi dobrú cenu, inokedy idú ceny aj bežných dekorácií do neuveriteľných hodnôt. V dnešnej dobe ale nie je ťažké sledovať výsledky aukcií a robiť si priemery. Za to treba byť internetu vďačný :D Ak vám to veľmi nedá spávať, napíšte mi mail bergel.richard@gmail.com môžem sa vám na to pozrieť.
PS: ak by ste sa nevedel s predajcom dohodnúť na cene, napíšte mi jeho kontakt. Ja by som sa tiež rád s ním porozprával na tému predaja ;)
k6i6t6o

sFs: riadny člen

Poslaťod sefit » Str Nov 02, 2016 12:28 am

strenk píše:Oslovil som kolegu sefit,aby mi pomohol s ocenením RU vyznamenaní,nakoľko viem,že kolega Altmann to nerád robí.Neodopvedal mi.Preto vystavujem na fórum.Dála by určiť približná cena za tieto vyznamenania?Foto iba také.Keďže majiteľa plata hodlám navštíviť,nemôžem ísť k predajcovi s tým,že nebudem vediť aspoň približnú cenu.Každá odpovedˇje vítaná.

Prepáčte pán kolega, ale ja žiadnu poštu od Vás neregistrujem. V užívateľskom paneli mi svieti "0 nových správ" a prekontroloval som ich aj osobne a...nič. Takže chyba bude niekde inde. Kolega "faleristika" má samozrejme pravdu. Z tejto fotky sa dá určiť len to, že to žiadne "terno" nie je. Odporúčam odpredať po kusoch začínajúcim zberateľom, alebo ísť na nejaký aukčný server a začať od 1 EUR/Kč. Samozrejme veľa záleží od stavu. Je tam napr. EKO III (asi s KD, ťažko rozoznať). Za predpokladu, že je to pekný a nepoškodený originál v pozlátenom bronze, tak sme niekde na 500 EUR (a viac - opätovne závisí od prevedenia, výrobcu, značenia a pod.), ak je však poškodený, tak sa záujem stráca a cena ide radikálne dole.
sefit

zameranie / specialization: Rakúsko-Uhorsko

Poslaťod strenk » Str Nov 02, 2016 6:38 am

Veľmi pekne ďakujem za ohlasy na môj dotaz ohľadom ocenenia plata.Pozorne som si ich prečítal.Viete,zbieram už dlhšiu dobu,ceny ako- tak mám naštudované z aukra,hoci aj tam kolíšu.Som zameraný na Československo,ale pri kúpe väčšieho množstva pozostalostí,nájde sa aj nejaké RU.Zaujímavé,že starí zberatelia,ktorí pomaly odchádzajú na večnosť sa viac nezaoberali SR 1939-45.Tá je teraz v kurze.Ale aj z tzv. SŠ sa sem tam niečo objaví.Trochu odbočím.Mám ďalší dotaz.Prikladám na posúdenie fotografiu vojaka ČSA z 30.rokov..Podľa uniformy,nemá žiadnu hodnosť,ale má pištoľ a brigadírku.Mohol obyčajný vojak bez hodnosti nosiť pištoľ?Na brigadírke odznak rotmajstra?Možno kolega ondras vysvetlí?Foto asi nebolo fotené v kasárňach?
Prílohy
stojaci.jpg
stojaci.jpg (19.36 KiB) Zobrazené 6219 krát
strenk

Poslaťod faleristik » Str Nov 02, 2016 2:36 pm

Na tom nie nič divné. Vojak je podľa obuvy príslušník jazdy a tá mala u niektorých funkcií vojakov základnej služby vo výzbroji pištole alebo revolvery ( rovnako u pechoty - napr. strelci z guľometov, radisti atď.) Čapicu typu brigadárky v prevedení ako je na obrázku si mohol vojak základnej služby opatriť za vlastné peniaze a nosiť ju mimo kasárne na vychádzky a dovolené.
Obrázok užívateľa
faleristik

zameranie / specialization: R.-U.

Poslaťod Altmann » Str Nov 02, 2016 3:31 pm

Proč jste se zasekli na vojákovi armády. Odznak na čepici je pro ne bojovníky, tedy chybí tam meče. Ale zkuste hledat mezi četníky, celníky finanční stráži. Já sám nevím, ale ten odznak na čepici je dosti upřesňující. Pistole a dohoda ukazuji na další ozbrojené složky státu. :?:
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod Fidelius » Štv Nov 03, 2016 11:46 am

6581260659.jpg
6581260659.jpg (46.5 KiB) Zobrazené 6193 krát
6586921210_1.jpg
6586921210_1.jpg (73.99 KiB) Zobrazené 6193 krát
Pro porovnání odznaku na čepici přikládám foto příslušníka horského dělostřeleckého pluku 251 v Bílině a příslušníka 42 pěšího pluku v Terezíně toho času (1925 ) studenta vojenské školy.
Fidelius

zameranie / specialization: faleristika

Poslaťod strenk » Pia Nov 25, 2016 5:13 pm

Prosil by som o ocenenie Prepúšťací dekrét z armády 1882.Ďakujem za radu.
Prílohy
pd.jpg
pd.jpg (168.59 KiB) Zobrazené 6163 krát
strenk

Predchádzajúci

Späť na Poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

Not able to open ./cache/data_global.php