Original alebo falzum????

potrebujete poradiť? toto je to správne miesto....
Ide o jediné miesto, kde môžu prispievať aj neregistrovaní uživatelia
POZOR - z dôvodu hromadiacich sa SPAM-ových útokov je možnosť volného prispievania dočasne zrušená

Re: Original alebo falzum????

Poslaťod raadyjo » Uto Jún 21, 2016 4:31 pm

Já bych ty fotky sem dal, ale jak si mi napsal, že to jsou falza, tak jsem to smazal.....až pak mi došlo tady raději napsat varování.
raadyjo

Poslaťod sefit » Uto Jún 21, 2016 11:32 pm

Dobrý večer,

Pri falze EKO II si prosím pozrite červený smalt v korune. Inak takto tie punce nemohli vyzerať, je to úplný blud. Hviezda Sv. Juraja je jasný falzikát, tak ako píše „altmann“, vyjadrovať sa k tomu nemá zmysel.

V obrázkoch sú náprstné hviezdy LO a Sv. Štefana...tá istá výroba a ten istý "výrobca", teda falzum.

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

GTM sú OK. Ceny boli celkom priaznivé.

http://www.ebay.at/itm/331882704956?_tr ... EBIDX%3AIT

http://www.ebay.at/itm/331882703694?_tr ... EBIDX%3AIT

Je tam ešte medaila pre vojenských chirurgov, naozaj tak predaná na aukcii Aste Bolaffi. Toto je však upravená medaila, ako ďalšie iné medaile v tejto kategórii "vojenských chirurgov" (s výnimkou na jednu).

http://www.ebay.at/itm/331882705042?_tr ... EBIDX%3AIT
sefit

zameranie / specialization: Rakúsko-Uhorsko

Poslaťod Altmann » Str Jún 22, 2016 6:45 am

Já se krátce vrátím k hvězdám (vzorně nafoceným). Pokud si čteme v Signum, přátelé z Vídně nám občas píši na toto téma. V současnosti je cenová relace právě těchto výrobku na velmi slušné úrovni. Jen ve zkratce. Čtenáři časopisu Signum si vše mohou nastudovat.
Děkuji však přátelům( Sefit a Rádyjo) neb takové povídání je vždy potěšitelné.
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod sefit » Str Jún 29, 2016 10:28 pm

takže záhada vyriešená...EKO II a Sv. Juraj majú toho istého majiteľa ako LO alebo Sv. Štefan. Už je tam ponuka na "nádherné" kusy Zlatého rána. :shock: Najmä to mini v zlate pred rokom 1918, značené a puncovené je naozaj "neodolatelný kus", podľa mňa priamo z domu Habsburského :lol:

http://www.ebay.at/itm/045-Orden-vom-Go ... SwEjFXcyoi

http://www.ebay.at/itm/046-Orden-vom-Go ... Swwo1Xcyos
sefit

zameranie / specialization: Rakúsko-Uhorsko

Poslaťod strenk » Štv Júl 28, 2016 1:26 pm

Čo už ľudia nevymyslia.Kompilát neexistjúceho paraodznaku z Medaile ZČSSP.
Prílohy
1.jpg
1.jpg (16.94 KiB) Zobrazené 7739 krát
index.jpg
index.jpg (43.14 KiB) Zobrazené 7739 krát
strenk

Poslaťod Altmann » Pia Júl 29, 2016 8:56 am

Vidím, že to nikoho nezajímá. Já se tedy ptám. Je to udělané odborně, nemusí to být výmysl Nějak mi to do kategorie kopii nezapadá. Mohl by jste nám to vysvětlit??? Děkuji. Alt..
Obrázok užívateľa
Altmann

Poslaťod strenk » Pia Júl 29, 2016 9:36 am

Ja ho nájdem,hoci sa vyskytuje v predaji zriedkavo.Ide o medailu so 40 na hviezde.Tu niečo podobné.
Prílohy
6371602682.jpg
6371602682.jpg (45.7 KiB) Zobrazené 7727 krát
strenk

Poslaťod Altmann » Pia Júl 29, 2016 9:42 am

Jde tedy o to, že ten odznak má přidělaný padák a číslo 40 zmizelo??? No to je možné, že si to některý starý pán upravil. Ale nebude to masová výroba. Já vzpomínám na staré pány legionáře. Např. na francouzské medaili za zranění měl na středu nalepený odznáček Lenina a tvrdil, že má Leninův řád. Mlčeli jsme, byl opravdu starý.
Obrázok užívateľa
Altmann

Poslaťod strenk » Sob Júl 30, 2016 8:13 am

Altmann píše:Jde tedy o to, že ten odznak má přidělaný padák a číslo 40 zmizelo??? No to je možné, že si to některý starý pán upravil. Ale nebude to masová výroba. Já vzpomínám na staré pány legionáře. Např. na francouzské medaili za zranění měl na středu nalepený odznáček Lenina a tvrdil, že má Leninův řád. Mlčeli jsme, byl opravdu starý.

Kamarát z Detvy mi poslal obrázok.Chcel som,aby užívatelia si všimli,kam siaha ľudská vynaliezavosť.Tu je odznak,ktorý poslúžil ako podklad .
Prílohy
fap.jpg
fap.jpg (6.75 KiB) Zobrazené 7711 krát
strenk

Poslaťod Altmann » Sob Júl 30, 2016 9:15 am

ANO, je to docela zajímavé. Ta úprava odstranění závěsu, šroub a matice to je udělané velmi precizně. Ten, kdo to vyrobil tím ale určitě nesledoval nějakou podvodnou záležitost. Děkuji, je to varování kam až se dostane lidová tvořivost. Přesto bych rád viděl zadní stranu a lepe čitelný avers. I takové věci sem rozhodně patří. Děkuji. Alt.
Obrázok užívateľa
Altmann

PredchádzajúciĎalší

Späť na Poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Not able to open ./cache/data_global.php