neviem ake predpoklady a komu kazite pan kolega....neviem aka je Vasa predstava diplomata, ale ci verite ci nie, nie je to urcite pan v bielych puncochach, v zlatom obsivanom kabatci, velkym zabo pod krkom a krajkovanymi manzetami....treba menej pozerat Angeliku

Neviem co Vam vravi "vojensky pridelenec" (Militärattaché), ale to som tym myslel. Od roku cca 1880 boli vyberani k.u.k. Ministerstvom vojny cez Evidenzburo a podliehali suhlasu cisara s vlastnymi poverovacimi listanami tzv. agrément. Islo vylucne o dostojnikov generalneho stabu. Tym nevravim, ze to bol aj tento (pod)plukovnik, ale ako pise koega "altmann", nieco do cinenia s uradom vojenskeho pridelenca v Sofii by mat mohol. Taktiez zastupovanie krajiny a hlavne svetovej mocnosti ako RU ako diplomatickeho zastupcu pri Cervenom krizi v Zeneve,ktora sa zasluzila o vznik tzv. Zenevskych dohovorov, ktore ramcovali priebeh vojenskych konfliktov (co sa moze a co nie vo vojne) je diplomaticka cinnost vysokej prestize. Cez toto presli viaceri vyznamni diplomati RU monarchie napr. aj Kajetan Merey von Kapos-Mere. Ako humanistu mozeme oznacit napr. Jean-Jacques Rousseau urcite nie vsak RU diplomata pri zastupeni Cerveneho kriza. Proste vtip nevysiel...no.
Inak pan (pod)plukovnik Vorer by mal posobit ako presne co? Vo Viedni bol len oblastny velitel tzv. Militär-Kommandant, ale ten nemal generalny stab, len kancelariu, co je aj celkom logicke. Inak povedane nepochopil som co je to to "šéf generálneho štábu vojenského veliteľstva vo Viedni"...ja som totizto ten slabsie chapajuci. Takisto by som rad vedel zdroj informacie o prijme plukovnika na urovni cca 8000 korun, pricom nevravim, ze to tak byt nemoze, len ten rozdiel medzi priemernym prijmom a mzdou plukovnika sa mi zda dost velky. Moja informacia pochadza z tejto studie Univerzity vo Viedni - Beiträge zur historischen Sozialkunde. Nr. 3/97. 27. Jg.
Iste ak pre neho neprichadzala ziadna frontova dekoracia do uvahy tak si proste nakupil ine

RU nie je Slovensko, pan kolega, kde ked mate cash tak zajdete do Skalice, Sladkovicova ci Ruzomberka (v CR idem tusim dobre karta v Plzni) a nakupite si tituly ake treba, ak mate menej tak len Bc. no a ked je cashu dost tak aj na PhD. vyda.

Len opat na ilustriaciu Rudolf Stöger-Steiner Freiherr von Steinstätten dostal velkokriz Radu Maltezskych rytierov a nakrcnu dekoraciu Marianskeho kriza az po tom co uz vymenovany za kuk ministra vojny a to uz davno mal udelenu napr. I. triedu EKO alebo I. triedu LO ako aj baronat a titul "Geheimer Rat".
Iste pan kolega "altmann" ma pravdu, ja so to myslel tiez len z recesie, ziady brat po nom hadam uniformu nenosil. Proste obraz na ebay a uniforma v Dorotheu nemaju nic spolocne a riesit to nema cenu.