Odznak jezdecké Maďarské divize SS- rarita za 7500 Kč

Rády a vyznamenania Nemecka a nemeckých štátov

Odznak jezdecké Maďarské divize SS- rarita za 7500 Kč

Poslaťod Altmann » Uto Jún 16, 2020 3:56 pm

odznak pro Madarskou jezdeckou divizi SS ? a nebo RU odnak ? = rarita

odznak je veliký na výšku 46 mm, široký 42 mm. Odznak jsem nabídl sběrateli Rakouskouherských vyznamenání a odznaků. Myslel jsem, že se jedná o odznak Rakouskouherský - za vítězství proti Turkům. Usuzoval jsem proto ,že kůn dupe po praporech, které mají navrchu půlměsíce. Ale sběratel po různém pátrání zjistil, že se možná jedná o velice vzácný odznak, pro Madarské divize SS.

Třeba to je pravda, nevím, ale odznak je zajímavý. Při pohledu na fota odznaku zadní strany vypadá jak kdyby odznak byl ze slabého plechu, ale to je klam, odznak je z masivního materiílu. Widenská firma co je vyražena na sponě, vyráběla za 2.války různá nacistická vyznamenání. Odznak jsem vyfotil ze všech úhlů, a jde zvětšit pro prohlídku detajlů. Byl bych vděčný kdyby někdo o tomto odznaku věděl něco, a napsal by mi.

Pánové, myslel jsem si, že tyto věci jsou známé a nikdo již na takovou věc nemůže "skočit", ale mýlil jsem se. Jde o odznak vymyšlený ražený v padesátých letech údajně pro veterány maďarské divize SS, to je pravda. Já jen jsem přetáhl co a jak dotyčný prodejce nabízí. Cena 7500 Kč.
Firma Souval Vídeň opravdu vyráběla řády již za doby RU, i naci. Jsou to vždy kvalitní ražby. Ale tento odznak nikdy nebyl v době 1939-45 ražen. Jde o odznak, který chtěli veterání jezdecké divize SS založit, ale odznak je vlastně vymyšlený a ražený z důvodu dobrého prodeje. Já o tomto odznaku vím 4o let.
Kdo chcete něco podrobnějšího, Maďarské jednotky najdete i v Guglu. Zde jsem měl jen několik dotazů na pravost odznaku a tak snad pro všechny, nenechte se napálit !!
Prílohy
zadní strana - kopie.jpg
zadní strana - kopie.jpg (88.41 KiB) Zobrazené 1911 krát
6a87b6bd-c956-4a1e-a278-2ebb02f5186c.jpg
6a87b6bd-c956-4a1e-a278-2ebb02f5186c.jpg (46.89 KiB) Zobrazené 1912 krát
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Späť na Nemecko

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Not able to open ./cache/data_global.php