Dobrý večer,
pro zodpovězení bude asi klíčová otázka, co je míněno pod označením "originál". Pokud by se tím mínilo "jeden z 20 odznaků dodaných Mincovnou Kremnice Kanceláři prezidenta republiky", tak to "originál" není.
Těchto "originálních" resp. "oficiálních" odznaků bylo kanceláři prezidenta dodáno celkem 20 (nikoliv 12). Udělen byl pouze jeden jediný s č. 1 a to Vladimíru Remkovi. Ostatní odznaky by se měly nacházet v majetku státních institucí - Archivu Kanceláře prezidenta republiky, VHU, Národního muzea, Západočeského muzea v Plzni, Moravského zemského muzea v Brně, Slezského zemského muzea v Opavě, Uměleckoprůmyslového musea v Praze, Muzea Policie ČR a Muzea RAF v Hertfordu (UK), tedy alespoň takto byly po r. 1989 distribuovány z prezidentské kanceláře.
Dva z těchto odznaků, jejichž snímky jsem měl možnost získat či pořídit, jsou číslované a jsou ze stříbra (pbrázek bude následovat). V příštích dnech by měly dorazit obrázky dalšího z Uměleckoprůmyslového musea v Praze, které jsem oslovil a které mi je slíbilo poslat. V oslování muzeí hodlám pokračovat, tak uvidíme, kolik odznaků se podaří zdokumentovat.
Více než odznak mě překvapila etuje. Přiznám, že mi nějak nedocvaklo, že i u odznaku musela být nějaká etuje, až teprve, když jsem dostal první obrázek

Pana Remka je možné kontaktovat, např. prostřednictvím je poslanecké kanceláře v Bruselu, už jsem tak i učinil, ale bohužel na pořízení a zaslání snímků nemá čas. Možná, až se jednou vrátí do ČR, třeba to vyjde.
Nelze vyloučit, že z originálních razidel byly vyrobeny další kusy, např. pro autora, tak nějak "navíc" apod., ale jak je uvedeno výše, ale pak je otázka, jak tyto kusy označit.