Dobrý večer páni,
To, čo vidíte na obrázkoch je MDZ pre dôstojníkov za 50 rokov (lebo ležalo ako prvé po ruke). Celkom slušne vidno punce pre striebro, výrobnú značku Rothe a z týchto fotiek možno takmer s určitosťou povedať, že ide o originálny kus v striebre. Zhotovenie týchto záberov mi trvalo 30 sekúnd pri umelom osvetlení na kuchynskom stole o 23.00 so smartfónom za cca 250 EUR (teda žiadny high-tech).
No a čo vidíme z Vašich obrázkov, pán kolega? ...veľké kulové. To myslím tie ostatné, čo ste dodali teraz, nie tie prvé. Tie považujem za úplne sprostý výsmech, aby niekto seriózne určil hocičo z tej zgrumáže dekorácií na tých 5 obrázkoch na bielom stole.
K veci...z toho čo vidím ja, tak ide o falzá. Smalt sa mi nezdá v poriadku pri tom Pribinovi (stredový medailón). Pri tom VVK samozrejme môžem len hádať. Ihlice nie sú taktiež OK, chýbajú aj puncované značky. Pri Pribinovi nevypadá dobre ani uchytenie stredového medailónu. Toto je môj laický názor. Slovenský štát aktívne nezbieram. Neviem či moji krajania sú na dovolenke, ale pri kvalite záberov aké tu vidím, sa im ani veľmi nečudujem, že to nikto nekomentuje.
Čo dodať záverom...ak chceme skutočne posúdiť kvalitu tzv. lepších fálz ako sú s najväčšou pravdepodobnosťou tieto, tak musíme mať dobré a kvalitné zábery, ktoré nie sú na úrovni fotiek Saturnu, čo spravila sonda Voyager 2 pri jeho oblete v 1981.
Takže ako? Budú normálne fotky, či toto je maximum a dáme sa tu na veštenie z kryštálovej gule?
S pozdravom,
tš