výstava

výstava

Poslaťod teodor » Uto Aug 07, 2012 1:39 pm

ahojte

zakladám túto tému k plánovanej výstave, ktorú by som rád zorganizoval vrámci našej našej skupiny - tej o ktorej som Vás všetkých informoval e-mailom
Bol by som rád, keby sme všetko čo sa výstavy týka preberali tu, aby si to mohol každý prečítať a mal predstavu o čo ide.....

teším sa na Vaše nápady a podnety :)
VIRIBUSObrázok UNITIS
Obrázok užívateľa
teodor
Site Admin

zameranie / specialization: r.u. monarchia
manévrové medaile
hasičské dekorácie
sFs: člen rady

Re: výstava

Poslaťod k6i6t6o » Uto Aug 07, 2012 6:13 pm

Tak, ako som už preberal s Teodorom v mailoch, oslovil som "naše" múzeum v Brezne. Včera som sa s požiadavkou obrátil na riaditeľa múzea. Po ich vyjadrení Vás tu budem informovať.
k6i6t6o

sFs: riadny člen

Poslaťod teodor » Str Aug 08, 2012 8:45 pm

Ja som dnes dal známej v našom múzeu žiadosť o udelenie termínu na posúdenie, preberie to ešte s kolegyňou a dajú mi vedieť prípadné návrhy na úpravu, aby to malo čo najväčšiu šancu prejsť....

Podľa toho, čo mi písal dnes Rišo (verím, že nás poinformuje v krátkom čase aj sám), to zatiaľ vyzerá celkom nádejne aj v Brezne, takže by sme sa pomaly mohli začať zamýšlať nad tým, kto sa vlastne pridá a čím, prípadne ako, by bol ochotný prispieť.... ja aj vzhľadom na to, že som to vlastne celé vymyslel, som ochotný poskytnúť celú zbierku a spracovať aj nejaký ten katalóg (tu by som ale uvítal pomoc)
VIRIBUSObrázok UNITIS
Obrázok užívateľa
teodor
Site Admin

zameranie / specialization: r.u. monarchia
manévrové medaile
hasičské dekorácie
sFs: člen rady

Poslaťod k6i6t6o » Str Aug 22, 2012 12:50 pm

Ako som písal už s Vladom, predbežný záujem zo strany Horehronského múzea v Brezne je celkom sľubný.
Predpokladám, že podľa toho čo uviedli v popise,kt. mi zaslali, ich faleristický materiál bude prevažne z obdobia komunizmu. Možno niečím milo prekvapia. Preto som rozmýšľal, že by sme to mohli spraviť v duchu prezentácie faleristiky na území SR v jednotlivých časových obdobiach. Teda vyznamenania aké sa u nás udeľovali, ale aj s akými sa môžme u nás stretnúť a sú charakteristické pre jednotlivé obdobia. K týmto obdobiam by sa mohlo vypracovať textové zhrnutie, čo bolo pre ne charakteristické (nemyslím
z toho faleristického hľadiska, skôr historického) a doplnené by to bolo metálmi...Mohli by sme prezentovať SFS a faleristickú literatúru...Tie obdobia by mohli byť rozdelené na RU; I.ČSR; 1938 - 1945; 1945 - 1960; ČSSR; SR; Všetko by záležalo od toho, či sa nachádza nejaký materiál z týchto období medzi nami a či by bola ochota zapožičať ho múzeu a SFS na výstavu... To je taká moja predbežná vízia, na ktorej by sme mohli začať stavať.
k6i6t6o

sFs: riadny člen

Späť na Bystrická skupina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Not able to open ./cache/data_global.php