Altmann píše:No ale asi takto. Pokud půjdete do lesa na houby, jistě se podíváte do katalogu jak vypadá hříbek a jak vypadá jedovatá houba. Pokud si nejste jistí a pokud nejste idioti tak neznámou či podezřelou houby neseberete. No a já se ptám, proč toto nečiníte i zde???
Som rád, že Vás táto téma zaujala - zároveň som si dovolil vypichnúť krásnu myšlienku kolegu Altmanna, ktorú by sme si všetci niekam mohli dať na viditeľné miesto a pozrieť sa na ňu vždy, keď si v niečom niesme istý.
Tieto "veci" som sem dal preto, lebo ich považujem za velmi nebezpečné kópie. Možno sa zdá, že sú nezaujímavé, lebo ide o "bežné" veci (aj keď ja by som Služobný odznak 1.triedy pre dôstojníkov za až taký bežný nepovažoval - hviezd k veľkokrížom bolo určite viac). Podla mňa sú nebezpečné hlavne preto, že zasahujú práve najpočetnejšiu skupinu zberateľov a zároveň často najmenej vzdelanú.
Stačí si pozrieť vypracovanie niektorých detailov - koruna, reverz na zlatom záslužnom kríži, povrchová úprava pripomínajúca silné zlátenie, na EKO je dokonca na pendíliach punc * (!!!!)
sú upravené aby vyzerali staro a používané - nemyslím si, že sa s nimi takto hral niekto vyhral náhodou, alebo preto aby ich predal za pár korún do múzea či členom KVH
navyše sú ponúkané ako originály, takže pre mňa sú to proste falzá.....