Válečný kříž za civilní zásluhy III. třídy

Válečný kříž za civilní zásluhy III. třídy

Poslaťod Fidelius » Štv Okt 29, 2015 1:04 pm

Prosím kolegy, kteří ve své sbírce mají tento kříž, aby vložili fotografii zadní strany tohoto kříže. Mám kříž, který je na zadní straně značen výrobcem AK nebo AR - bohužel horní část druhého písmene je nerozeznatelná. Původně jsem si myslel, že je výrobcem Alexander Kittner, ale nikde v literatuře jsem nenašel zmínku o tom, že by tyto kříže vyráběl. Pokud jde o značku AR - je uváděno : neznámý výrobce. Nicméně by mě zajímalo, kdo všechno tyto kříže vyráběl. Kdysi vyšel o těchto dekoracích článek v Signum, ale tato stará čísla nevlastním. Předem děkuji za každou informaci a foto.
Prílohy
5717152096_1.jpg
5717152096_1.jpg (55.14 KiB) Zobrazené 8467 krát
Fidelius

zameranie / specialization: faleristika

Re: Válečný kříž za civilní zásluhy III. třídy

Poslaťod sefit » Štv Okt 29, 2015 2:42 pm

Dobrý deň,
je to AK – Alexander (Emanuel) Koechert (alebo Köchert). Ďalší výrobcovia na ktorých si z hlavy spomeniem sú napr. Zimbler (značka WZ), Brüder Schneider Wien (BSW v trojlístku) alebo Wiener Werkstätte (spojené písmená WW). Určite sú aj iní a boli uvedení práve v jednom staršom čísle SIGNUM. Môžem to pozrieť neskôr.
sefit

zameranie / specialization: Rakúsko-Uhorsko

Poslaťod Fidelius » Pia Okt 30, 2015 8:52 am

Dobrý den, děkuji za vaši reakci a informace. Rovněž jsem uvažoval, že by jedním z výrobců kříže mohl být i A.E. Köchert, ale pokud vím tak ten používal značku AEK /AE.K. Proto mě to nasměrovalo na A.Kittnera.
Prílohy
AEK Köchertr.jpg
AEK Köchertr.jpg (10.03 KiB) Zobrazené 8439 krát
Fidelius

Poslaťod Altmann » Pia Okt 30, 2015 9:27 am

Signum číslo 10 V. řada- červen 2010

http://lagrandeguerre.cultureforum.net/ ... rite-civil
Prílohy
002.JPG
002.JPG (245.3 KiB) Zobrazené 8436 krát
003.JPG
003.JPG (240.17 KiB) Zobrazené 8436 krát
004.JPG
004.JPG (157.12 KiB) Zobrazené 8436 krát
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod Fidelius » Pia Okt 30, 2015 10:26 am

Děkuji za zaslané informace !!
Fidelius

Poslaťod Fidelius » Str Nov 04, 2015 1:35 pm

Dobrý den, jen pro doplnění dotazu zasílám detailní foto značky výrobce-. Lépe to nelze vyfotit.
Prílohy
Značka (4.11.2015) (240k).jpg
Značka (4.11.2015) (240k).jpg (227.83 KiB) Zobrazené 8406 krát
Fidelius

Poslaťod sefit » Ned Nov 08, 2015 1:27 am

ide určite o výrobu firmy Koechert
sefit

Poslaťod k6i6t6o » Ned Nov 08, 2015 5:11 pm

Trochu od témy, ale zaradím to do tejto rubriky. Nedalo mi nevšimnúť si nedávny predaj týchto dekorácií na rakúskom eBay. Zarazila ma ich predajná cena. Kríž tretej triedy konečná cena 77€, kríž štvrtej triedy 50€. Dokonca medzinárodná jubilejná pamätná medaila na 60. rokov vlády FJI (bronzová) niečo cez 250€. Spomenuté dekorácie sa predali hlboko pod ich cenu. Vidíme markantný pokles cien dekorácií alebo (žiaľ) prostý úpadok záujmu o faleristiku??
k6i6t6o

sFs: riadny člen

Poslaťod Fidelius » Pon Nov 09, 2015 7:18 am

Děkuji za doplňující informace. Budu ho evidovat s poznámkou výrobce : A. E. Köchert
Fidelius

Poslaťod sefit » Pon Nov 09, 2015 3:01 pm

k6i6t6o píše:Trochu od témy, ale zaradím to do tejto rubriky. Nedalo mi nevšimnúť si nedávny predaj týchto dekorácií na rakúskom eBay. Zarazila ma ich predajná cena. Kríž tretej triedy konečná cena 77€, kríž štvrtej triedy 50€. Dokonca medzinárodná jubilejná pamätná medaila na 60. rokov vlády FJI (bronzová) niečo cez 250€. Spomenuté dekorácie sa predali hlboko pod ich cenu. Vidíme markantný pokles cien dekorácií alebo (žiaľ) prostý úpadok záujmu o faleristiku??

Nie, nemyslím si, že je tu "devalvácia" cien či pokles záujmu. Určite by pomohli fotky, kde by sme mohli vidieť stav týchto dekorácií, ale ak sú v poriadku, tak najčastejšou príčinou je veľmi zlé načasovanie konca aukcie (napr. streda o 14:23), keď sú všetci spravidla v práci, škole a jednoducho na to pre iné povinnosti zabudnú. Cena všetkých troch spomínaných dekorácií by mala byť tak o 50% vyššia (a to bude stále dobrá cena) a táto sa v prípade 95% všetkých ostatných predajov na Ebay aj minimálne dosiahne. Toto je tých zvyšných 5%...pre niekoho smola a pre niekoho šťastie. Zaujímavé je, že sa odignorovala aj Jubilejná bronzová medaila pre cudzincov 1908, teda podľa toho čo píšeš. Ak máš obrázok, tak ho zverejni. Uvidíme, či je OK.

Osobne si naopak myslím, že Ebay, podobne ako iné internetové portály, ktoré sú predovšetkým o predaji bežnejších dekorácií predávajú spravidla za prinajlepšom priemerné a častokrát až vyššie ceny. V sálových aukciách dosahujú tieto bežnejšie a menej vzácne dekorácie spravidla nižších cien, pretože ich kupujú obchodníci s militáriami a feleristikou a tí na nich samozrejme potrebujú zarobiť. Vojnové kríže za civil. zásluhy IV., III. a II., ak sú bez etují, sa bežne predávajú len v konvolútoch, ani nie samostatne.
sefit

Ďalší

Späť na Poradné fórum

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

Not able to open ./cache/data_global.php