Medaily o cvičeniach

Medaily o cvičeniach

Poslaťod strenk » Pia Apr 01, 2016 3:33 pm

Možno niekto vie,alebo poradí stránku-Manevrmedailen,alebo cvičení R-U armády.Ďakujem.
strenk

Re: Medaily o cvičeniach

Poslaťod strenk » Pia Apr 01, 2016 3:35 pm

strenk píše:Možno niekto vie,alebo poradí stránku-Manevrmedailen,alebo cvičení R-U armády.Ďakujem.

Našiel som http://forum.valka.cz/topic/view/59991
strenk

Poslaťod Altmann » Pia Apr 01, 2016 5:32 pm

Zde je široké pole pro nás všechny. Bylo by dobré zde nechat jedno "okénko" a každý by vložil svoji medaili, Vím od kolegy Považana, že na tom pracuje a tak to Vy ostatní berte jako výzvu. Vždyť to není přece problém vložit sem dobře nafocenou medaili. Nemusíte nic rozepisovat, popisovat. Tak co, zkusíme to?
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod faleristik » Sob Apr 02, 2016 4:42 am

Na tyto medaile existuje maďarská publikace A Monarchia hadgyakorlati érmei s poměrně bohatou bibliografií a další publikace od Oldřicha Krause, kterou však bohužel neznám, jelikož vyšla jenom v malém soukromém nákladě a já se k ní nedostal, ale tato publikace je doplněna i mapami cvičení, pohlednicemi a dalšími reáliemi.
V maďarské publikaci je poměrně přesný a rozsáhlý soupis manévrových medailí (89) a jejich variant, ale jak jsem osobně zjistil při jejich sbírání není kompletní.
Obrázok užívateľa
faleristik

zameranie / specialization: R.-U.

Poslaťod Altmann » Sob Apr 02, 2016 5:22 am

Jde o starší publikaci a mezi námi nic extra a hlavně není. Znamená to snad.- již je to hotové a tak proč to dělat??? V maďarské publikací je více čestných a pamětních odznaků nošení na čepicích. Proč by toto nemohl být úkol a potěšení některého s mladých kolegů to jaksi nechápu.
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod faleristik » Sob Apr 02, 2016 7:11 am

Netvrdím, že je zbytečné něco dělat, jen jsem chtěl upozornit, že jakýsi přehled již existuje. Mě by osobně zajímala ta publikace Oldřicha Krause, pokud by ji někdo měl a byl by ochotný ji zapújčit, nebo zaslat scan.
Obrázok užívateľa
faleristik

Poslaťod strenk » Sob Apr 02, 2016 10:26 am

Pána Krausa adresu mám,obchodoval som s ním na aukro,môžem ju poskytnúť.V Žiline sa dohodneme.Ja som si myslel,že ich je cca 50,ale 89?!!!
strenk

Poslaťod teodor » Sob Apr 02, 2016 2:54 pm

strenk píše:Pána Krausa adresu mám,obchodoval som s ním na aukro,môžem ju poskytnúť.V Žiline sa dohodneme.Ja som si myslel,že ich je cca 50,ale 89?!!!

89? ja ich mám spracovaných cca 120 a nemyslím, že by som už mal spracované všetky ;)
VIRIBUSObrázok UNITIS
Obrázok užívateľa
teodor
Site Admin

zameranie / specialization: r.u. monarchia
manévrové medaile
hasičské dekorácie
sFs: člen rady

Poslaťod faleristik » Ned Apr 03, 2016 12:55 pm

Plně souhlasím, já je také sbírám a nacházím stále nové typy.
Obrázok užívateľa
faleristik

Späť na Diskusné fórum

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Not able to open ./cache/data_global.php