od Altmann » Štv Feb 21, 2013 12:33 pm
Vážení přátelé,
Já vždy literaturu v závěru uvádím. Nestydím se za to, naopak jsem hrdý, že mohu čerpat ze starších prací pana Měřičky což je v tomto soupisu uvedeno. Pan Měřička opět čerpal ze starší literatury (viz obrázek).
Představa,že existuje kniha, která by zahrnula pouze např. jen a jen tyto medaile je mylná nebo já žádnou takovou neznám. Mnohdy, když se pokouším kolegy seznámit se základy čerpám a prověřuji informace ze tří zdrojů a není to mnohdy jednoduché. Specielně Němci mají dostatek literatury, sice především na řádové klenoty, ale i na medaile, které jsou v publikacích zahrnuty. Např. pro Bavorsko to je stále kvalitní kniha:
Georg Schreiber: Die Bayerischen Orden und Ehrenzeichen. Pro Prusko např. Dr. Klietman a takto bych mohl pokračovat. Myslím si, že to co jsem pro strany SFS s pomocí pana Měřičky napsal pro naší potřebu plně vyhovuje.
Ale specielní učebnice, nic takového není, každý z nás si musí učebnici vytvořit sám.Je mi sympatický mladý český falerista, který mi píše, já si to všechno tisknu a nechávám svázat, říká mám knihu v které se vyznám., to mně velmi potěšilo. Je však jistě,že i to co já píši může a jistě má i chyby a nepřesnosti. Když trochu odbočím. Zpracoval jsem celkem slušně (snad?) Železné kříže a sám jsem se divil jaké chybky jsem našel nejen v české či slovenské literatuře, ale dokonce i na německých stránkách. Každý má právo napsat článek jiný, lepší s tím,že mně doplní nebo moji práci poplive. Nejsme spolek slovutných pánů profesorů, jsme společnost, která se věnuje faleristice.
Závěr:
Jsme to my, zde vytváříme možné učebnice!
- Prílohy
-
- DSCN1780.jpg (25.61 KiB) Zobrazené 6338 krát