Aukce - k doplnění

Sem môžete vkladať informácie o výstavách, zaujímavých expozíciách, termínoch aukcii rôžnych aukčných domov, konferencii a iných zaujímavých akcii, ktoré súvisia s faleristikou. Prosím predmet vždy začať dátumom, kedy akcia začína, prípadne aj končí

Re: Aukce - k doplnění

Poslaťod raadyjo » Pia Feb 24, 2012 7:27 pm

Odoslané: Pi Nov 25, 2011 8:33 am

Tak u Thiese jsou k dispozici už oba katalogy.

http://www.andreas-thies.de/kataloge.html

tywe, ten tam zas má věci....třeba kolanu řádu sv. Ducha :o
raadyjo

Poslaťod Altmann » Pia Feb 24, 2012 7:28 pm

Odoslané: Ne Nov 27, 2011 4:20 pm

Páni kolezi,

na Aukru byla(již je prodaná ) EKO III.Kl. mit KD s etuji a sponou na stuze, vše perfektní za 17 000 Kč.
Je tam i FJO- důstojník mit KD kup teď za 27000Kč, slušná cena
Důstojník ČK v etuji, cena 15 000 moc vysoká
FJO, rytíř ve stříbře za 15 000Kč, což je ceny vysoká
Leopold, kříž I. třídy s KD mit Schwerten za 50000Kč, což by byla cena milá, ale achtung, jde o kopii, podívejte se pořádně, vidíte nejasný smalt, bez zdobného rýchování pod smaltem, ale přátelé, podívejte se
Profesní kříž řádu Německých rytířů, nádherný, ale drahý.
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod sefit » Pia Feb 24, 2012 7:28 pm

Odoslané: Ne Nov 27, 2011 5:56 pm

na doplnenie pana kolegu "altmann"....ten isty predajca ponuka aj krasny EKO III bez KD v zlate, cena 45.000Kc (podla mna taky sedy priemer, ani extremne predrazene ale ani ktovieako lacne)
sefit

zameranie / specialization: Rakúsko-Uhorsko

Poslaťod raadyjo » Pia Feb 24, 2012 7:29 pm

Odoslané: Ut Nov 29, 2011 6:50 am

Vážení, tady se teď bojuje o nádherný velkokříž sv. Štěpána ve zlatě od firmy Rothe. Měl by to být originál, model do roku 1890....kdo má chcechtáky ať neváhá :twisted:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0708244091
raadyjo

Poslaťod Altmann » Pia Feb 24, 2012 7:30 pm

Odoslané: Ut Nov 29, 2011 8:34 am

Včera, když mně Roman na tento kříž upozornil, byla cena kolem 700 euro, na dotaz kolik asi bude stát jsem napsal,že se musí odvíjet od 3000 euro výše, no do jaké výše to ukáže čas.
Koupil bych si jej, ale penze mi přijde až v prosinci. Podívejte se na tu původní stuhu, lehce starou, krása smaltu, zdobné rýhování, samotná kvalita ražby, to osobně považuji za znak originality. No kdo přihodí, neprohloupí.
Obrázok užívateľa
Altmann

Poslaťod raadyjo » Pia Feb 24, 2012 7:31 pm

Odoslané: Ut Nov 29, 2011 10:47 am

Čerstvá informace od prodejce je, že dostal od někoho z Rakouska nabídku 7500 EUR....takže možná se konce aukce ani nedočkáme a kříž se prodá bokem.
raadyjo

Poslaťod sefit » Pia Feb 24, 2012 7:32 pm

Odoslané: Ut Nov 29, 2011 11:34 am

Mal som tuto uvahu inde, tak ju presuniem sem....

1. predajca je opat z Lichtensteinska, "nick" si uz nepamatam, ale styl je ten isty- dost mi pripomina toho co predaval velkokriz MMTO s briliantmi...co akosi nebol "koser" (viac SIGNUM c. 15)

2. z poslednej drazby Dorothea - nechyba ani punc ani znacka vyrobcu na kruzku, kedze sa znacilo a puncovalo aj za 2. republiky. Videl som to "in vivo", mozem povdat, ze naozaj pekna praca, smalty jasne a iskrive...zial len zberatelska, aj ked vysokokvalitna, kopia zo 60tych rokov, comu odpovedala aj cena.

http://www.dorotheum.com/auktion-detail ... orden.html
sefit

Poslaťod sefit » Pia Feb 24, 2012 7:33 pm

Odoslané: Ut Nov 29, 2011 6:14 pm

a este k stuhe...

Rad sv Stefana by mal mat (akykolvek stupen) na okraji stuhy jemnu obsivku nitou vo farbe svojho stredoveho pruhu, teda cervenu. Tak je to aj v pripade LO. Naopak MMTO ma napriek bielemu stredovemu pruhu obsivku v cervenej farbe a EKO vzdy v zltej/zlatej farbe, teda opat vo farbe stredoveho pruhu. Farebne skor slo o esteticky prejav, aby stuha mala peknu kompoziciu, ale obsivka nitou mala aj prakticky ucel a sice zamedzovala "rozstrapkaniu" stuhy na okraji.

Na tejto stuhe vsak ani z averzu a ani z reveru ziadnu obsivku v cervenej farbe nevidno.
sefit

Poslaťod Altmann » Pia Feb 24, 2012 7:33 pm

Odoslané: Ne Dec 04, 2011 2:02 pm

Sleduji ten velkokříž řádu Sv. Štěpána-uvidíme. Pokud by to byl skutečný originál, jeho cena musí být vyšší jak 12 000 euroňů. Majitel popisuje, že jde o typ od roku 1860-1890 což bych si dovolil zpochybnit, neb puncování takto známe až od roku 1867. Chápu,že to je řád nádherný a vzácný a tak se prosím trochu zamysleme proč je tento řád stále někde nabízen ve zlatě, stříbře či bronzu jako echtovní kus? Já se domluvím s panem Považanem a vložím kus textu a snad když si to vše pozorně pročteme, uvidíte,že jde o řád mimořádný, kde např, počet velkokřížů udělených je vlastně nejvyšší. No hlídejte to a tu cenu sem někdo vložte, já tedy připravím textovou část, která nebude nic nového, neb budu čerpat pouze z klasiků .
Obrázok užívateľa
Altmann

Poslaťod Peter_Steindl » Pia Feb 24, 2012 7:34 pm

Odoslané: Ne Dec 04, 2011 8:34 pm

Tak jsem dnes absolvoval aukci Aurea. Hlavní negativum bylo ohromné zpoždění - oficiální začátek byl ve 13:00, začalo se cca v 15:45.
Ke cti našich sběratelů vyznamenání musím říct, že o věci, které kolega Altmann určil jako falza nebo těžko datovatelné doražby, byl buď žádný nebo naprosto minimální zájem.
Některé věci se prodali celkem levně - např. hned první položka - rytířský kříž Leopoldova řádu s válečnou dekorací šel za vyvolávací cenu 20 000 Kč + poplatek.
Mě se docela dařilo, koupil jsem si EKO III. mit KD, Dělový kříž (tam jsem asi trochu unáhlil, ale až seženu lepší, tak tenhle prodám), dlouho hledanou Karlovu STM1 se sponou za dvojí udělení a krásnou patinou a také větší množství těch nejobyčejnějších medailí, ovšem s původními stuhami, takže jsem spokojený
Na starou dobrou monarchii skoro nikdo nepřihazoval, lidí tam bylo docela dost, ale dražili jsme asi 4, hodně lidí čekalo na Československo.
Peter_Steindl

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výstavy a akcie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Not able to open ./cache/data_global.php