Dekret za 11 000 Eur

potrebujete poradiť? toto je to správne miesto....
Ide o jediné miesto, kde môžu prispievať aj neregistrovaní uživatelia
POZOR - z dôvodu hromadiacich sa SPAM-ových útokov je možnosť volného prispievania dočasne zrušená

Dekret za 11 000 Eur

Poslaťod SFS » Str Feb 13, 2013 12:40 pm

Prednedavnom sa predal na ebay tento dekret za, pre mna neuveritelnych, vyse 11 000 Eur
Link:
http://www.ebay.de/itm/Raritaet-Urkunde ... 7675.l2557

Vie niekto k tomu viac??

dakujem
SFS
Site Admin

zameranie / specialization: Slovenska republika 1939-1945, RU,
Ceskoslovensko 1945-1989
sFs: predseda

Re: Dekret za 11 000 Eur

Poslaťod Altmann » Str Feb 13, 2013 1:29 pm

Tento řád je v každém slušném, serioznám katalogu označen hvězdičkou. Cena se určuje přáním, Zde je možné, že to kupuje potomek nositele, Prostě je to rarita a tam asi peníze nehrají roli. Tento řád je mimořádně vzácný a tak asi v tom to bude. Firma Klenau to byl začátek, začala v padesátých letech ve svých katalozích tyto dekorace nabízet, vše to bylo v novodělu. Tak já nevím i když mám slušnou penzi je to nad moje chápání také!
Řád byl založen v roce 1914 a skončil v roce 1918!
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod faleristik » Str Feb 13, 2013 4:44 pm

Musíte si uvědomit, že slovenská pomocnicná kuchařka v hotelové kuchyni v Rakousku zaměstnaná přes agenturu vydělává 1000 až 1200 euro čistého měsíčně. Tak potom pro lékaře nebo advokáta nemúže být 11000 tisíc až tak velký problém.
Obrázok užívateľa
faleristik

zameranie / specialization: R.-U.

Poslaťod sefit » Str Feb 13, 2013 7:07 pm

V minulej aukcii jedneho rakuskeho aukcneho domu bol predany komplet viacerych dekertov FZM Potiorka za takmer 10.000 EUR (aj s poplatkami) ako aj jeden jediny udelovaci velky dekret ma MVK I. stupna s KD pre FM a neskor ministra vojny rytiera von Krobatin za 4800 EUR (s poplatkami) z povodnej vyvolavacej ceny 300 EUR. Su to vyznamne osobnosti RU armady v rokoch Velkej vojny a tak su tieto ceny pre niekoho snad opodstatnene. Stotznujem sa s kolegom "SFS", ani pre mna by to nebolo, ani keby som na to mal.

Tu vidime udelovaci dekret velmi vzacneho radu Hessenska pre vyznamnu osobnost Augusta Knoblaucha, ktory bol vyznamny lekar. Rodina Knobluach (po nasom "Cesnakovych" a potom , ze nas tradicny Ferko Mrkvička nemoze dosiahnut velku karieru :) ) patrila k vyznamnym rodinam vo Frankfurte, Berline a neskor dokonca aj v New Yorku (tam sa premenovali tusim na Knoblock) vo vede, kulture a spolocenskom zivote. Takze asi aj toto pre niekoho malo svoj vyznam.

K socialnej teme - teta kucharka urcite zarobi nepomerne lepie vo Viedni ako v Bratislave. Rano vyprevadi deti do skoly, natrie chleba na desiatu a da si "segedin" do obedara a ide na vlak. Ak samozrejme tu pracu vo Viedni este ma, lebo "pomocnych sil z Vychodneho bloku" je tam ako otrokov v Starom Rime. Pani kucharka ma jedinu vyhodu a to tu Bratislavu 65 km vlakom. Nebyva vo Viedni, neplati tam najomne ani ine poplatky, nemusi tam jest, šatit sa atd. Bratislava je "na papieri" podla Bruselu ovela bohatsia ako Vieden, lebo vo Viedni je pomer vlastnictva bytov k najmom v podobnom nepomere ako v Bratislave. "Bohati Blavaci" byty vlastnia (sice je to dvojgarsonka v Petrzalke, ale co uz) a vo Viedni si ich len prenajimaju, lebo si ich proste nedokazu kupit. A potom su tu dane a socialne odvody. V Rakusku vsetko co zaraba rocne v hrubom nad 50.000 EUR plati 33,5% dan a potom to rastie az do 50%. A este tie odovody vo vyske 18,5%.

Doktor s 11.000 EUR mesacne? To akoze ten co ma sukromnu kliniku? To mozno, tak isto aj advokat (cisto sukromna profesia, kolko zarobi tolko ma - od 0 po nekonecno). Totalne najvyssia kasta lekarov, prednosta kliniky v metropolitnej nemocnici, s 2 detmi a manzelkou ma do mesiaca maximalne 8800 EUR. To je v hrubom, takze k tomu este tie dane a odovody. Jeho kolega s 12 rocnou praxou a 2 detmi a manzelkou, ale bez riadiacej funkcie ma cca 5500 EUR. A ak ziju vo Viedni...
Nevravim, ze v Rakusku ludia trpia, to sotva, ale raj na zemi s padajucimi pecenymi holubmi do ust...to urcite nie. Je potrebne si zrealnit predstavy o sladkom Zapade. ;)
sefit

zameranie / specialization: Rakúsko-Uhorsko

Poslaťod SFS » Str Feb 13, 2013 7:39 pm

Pani,
socialne veci nechajme bokom :)
Chcel som to len ukazat ako zaujimavost...Ale je zaujimave ze od nejakej tisicky do konecnej sumy sa nebili len daki dvaja "blazni", ale aukcia mala vela drazitelov aj za vysoke sumy..
Moze mi niekto sem pridat obrazok alebo aspon link, kde najdem dekoraciu z dekretu? Urcite ho mame aj tu na fore, len pokym to najdem...dakujem.
SFS
Site Admin

zameranie / specialization: Slovenska republika 1939-1945, RU,
Ceskoslovensko 1945-1989
sFs: predseda

Poslaťod Altmann » Str Feb 13, 2013 7:43 pm

Jde o moderní, celkem netypický klenot.

Cena medaile je 1400 euroňů

Tento stupeň je důstojník za 2500 euroňů
Prílohy
hvězda.JPG
hvězda.JPG (25.49 KiB) Zobrazené 6454 krát
medaile.JPG
medaile.JPG (23.38 KiB) Zobrazené 6455 krát
hesse-darmstadt007[1].jpg
hesse-darmstadt007[1].jpg (15.65 KiB) Zobrazené 6457 krát
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod sefit » Str Feb 13, 2013 10:41 pm

Vazeni pani,

ako sa vravi "kazde čudo len tri dni trva" a tu to plati trojnasobne. ;)
Dr. Knobluach bol lekar-vedec, ale urcite nie nositel Nobelovky a samotny rad, ako spravne uvadza kolega "Altmann" je pomerne dostupna zalezitost. Existoval v 12 stupnoch a toto je stred :!: Tak co za tym väzi :?: Pravdepodobne vtipny IT student, ktory ma v rukave nejaky ten trik. Google vsak poskytne mnohe odpovede.
http://www.militaria-fundforum.de/showt ... 146&page=3
niekde v strede odkazu z 2/2/2013 predajca "der Sammler 123" pise "Hallo,
leider war es ein Spaßbieter der meine Urkunde ersteiget hat.Habe sie nu nerneut eingestellt und hoffe auf ehrliche Bieter.
MFG Beni"

"Zdravim, zial bol to len "vtipkar-prihadzovac", ktory vydrazil moj dekret. Vystavil som ho znova a dufam v cestneho aukcneho prihadzovaca; so srdecnym pozdravom Beni"

Takze ide o umele navysenie ceny niekym, kto si vytvoril klamlive konta na ebay a "drazil". 11600 EUR v skutocnosti nikdy vyplatenych nebolo a niekto si zahral spolocensku hru "Monopoly". ;)

a mozeme ist dalej....

P.S. - debata o socialnej situacii v Zapadnej Europe bola len na okraj, ale niektore myty su skutocne velmi silne....venujme sa radsej faleristike, plne s tym suhlasim.

s priatelskym pozdravom,

TS - sefit
sefit

zameranie / specialization: Rakúsko-Uhorsko

Späť na Poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

Not able to open ./cache/data_global.php