potrebujete poradiť? toto je to správne miesto.... Ide o jediné miesto, kde môžu prispievať aj neregistrovaní uživatelia POZOR - z dôvodu hromadiacich sa SPAM-ových útokov je možnosť volného prispievania dočasne zrušená
Mňa by by zaujímali cenové priechody-Hviezda RBL Za víťazstvo 1.st-typ Spink-Londyn v etue a RU medaila Za 25rokov v domobrane-slušný stav.Nenašiel som predajné ceny.Písal som aj Jašekovi autorovi stránky vyznamenaní.net ,ale je zaneprázdnený,neodpovedal mi. Ďakujem za odpoveď.
strenk píše:RU medaila Za 25rokov v domobrane-slušný stav
slušný stav je dosť široká kategória, ale ak je to medaila veľmi dobre zachovalá, bez známok nosenia, nečistená a s dobrými hranami + originálna stuha samozrejme, tak niekde okolo 120 EUR.
Ďakujem za názor.Podľa súboru vyznamenaní sa má jednať o Pamätnú medailu Radu SNP.Sám s takou stuhou vystavujem na aukro,ale neviem,prečo dochádzalo k zámene stúh. http://aukro.cz/medaila-radu-snp-i6435688632.html
Není to až tak složité, Nebudu však přesný. Tyto trikolory používalo a používá více státu. Ty první dekorace měli právě tutu stuhu, která se pouze změnila v jiném poměru barev, aby se vyhovělo nějakému nařízení ( již nevím jakému) Pokud je medaile na té či ono stuze, je to pro nás faleristy v pořádku.
No to by jste si přál dle značení určit chemicky rozbor? To by takto nešlo. Z logiky věci však dle značení víme, že jde o obecný kov obvykle se uvádí zlacená bronz, ale to nemusí být přesné. Mně jako faleristů zajímá jediné. Zda to je originál z období do roku 1918/9. Pro zpřesnění jsem několikráte prosil, dejte vždy celý odkaz, takto hádáme a to není OK ani pro jednu stranu.