Rôzne odznaky na určenie

potrebujete poradiť? toto je to správne miesto....
Ide o jediné miesto, kde môžu prispievať aj neregistrovaní uživatelia
POZOR - z dôvodu hromadiacich sa SPAM-ových útokov je možnosť volného prispievania dočasne zrušená

Re: Rôzne odznaky na určenie

Poslaťod strenk » Štv Okt 06, 2016 3:49 pm

Ďakujem za odpoveď.Odkaz-kríž je u mňa.Aj som si myslel,že bronz,ale zaujímavé,že stav je slušný.videl som zošúchané.
Prílohy
po.jpg
po.jpg (37.87 KiB) Zobrazené 8504 krát
e.jpg
e.jpg (26.65 KiB) Zobrazené 8504 krát
strenk

Poslaťod Altmann » Štv Okt 06, 2016 3:53 pm

ANO, křížek je velmi pěkný, zachovalý. Já pokud vím, vždy pomohu, ale Vy a to platí pro všechny by jste měli dát celý obrázek. To se jinak nedá přesně určit. Takto to je bez problémů- OK
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod sefit » Sob Okt 08, 2016 10:14 am

Dobrý deň,

no podľa mňa nič jasné nie je. To čo ste nafotili je značka výrobcu a to dosť nečitateľná, takže kov sa z toho určiť nedá. Je potrebné vidieť punc, či v prípade bronzu značku "hviezdička". Etuja je zjavne od G(S)VK m.d.K z obdobia Veľkej vojny, takže ak by k sebe patrili, tak to bude pozlatený bronz. Tak isto ale aj nemusia.

Ide o jedno z najbežnejších RU vyznamenaní, cenu vždy určuje kov (zlato-bronz) a najmä zachovalosť, najmä smaltov. Výnimkou sú kusy z ranného obdobia výrobcov Resch ale hlavne Kittner. Už malý "ťuk" v smaltoch výrazne degraduje zberateľskú aj trhovú cenu.

Takže pán kolega popozerať (najmä závesný krúžok), či tam je ešte niečo iné ako tá značka výrobcu a preveriť smalty, či sú nedotknuté.
sefit

zameranie / specialization: Rakúsko-Uhorsko

Poslaťod Altmann » Sob Okt 08, 2016 11:48 am

Kolega Sefit má pravdu a mně fascinuje když se někdo zkušený ptá na takové věci, které vlastně popisujeme téměř v každém čísle časopise Signum. Jednou jsem také psal o etujích, kdy se vezme etuje a napasuje na dekoraci. Tehdy jste mně všichni odsoudili. Zde, pokud to je bronz zlacený by etuje odpovídala, pokud bude zlato, etuje neodpovídá. Zároveň u tohoto kříže by byla zajímavá i zadní strana, Co ale nejde určitě, je nafotit punc mobilním telefonem a žádat o určení. Sice jsem psal, že to již nebudu dělat, ale vždy se snažím pomoci a mnohdy to prostě nedopadne. Tak zde musím souhlasit s tím, co kolega Sefit napsal. :cry:
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod faleristika » Sob Okt 08, 2016 3:30 pm

Co se týče puncovních a výrobních značek, stačí pohledat na internetu, kde je více těchto stránek, mj. zde na stránkách SFS je dostatek informací.
V publikaci Stolzer, Johann - Steeb, Christian: Österreichs Orden vom Mittelalter bis zur Gegenwart (Akad. Druck-u. Verlaganstalt Graz 1996) je kompletně zpracována problematika RU značek do r. 1918.
Dále třeba na stránce majitele tohoto fóra lze najít dostatek informací - adresa je:
https://sites.google.com/site/faleristi ... a-znacenia.
Stačí jen hledat.
faleristika

Poslaťod strenk » Sob Okt 08, 2016 4:24 pm

Super!Ja som vedel,že taká stranka existuje,ale nevedel som si spomenúť.Pripájam foto reversu,ale nikde hviezdičku som nenašiel.Asi potom Au?
Prílohy
r.jpg
r.jpg (31.47 KiB) Zobrazené 8474 krát
strenk

Poslaťod faleristika » Sob Okt 08, 2016 4:40 pm

Nafoťte detailně ten závěsný kroužek.
faleristika

Poslaťod sefit » Sob Okt 08, 2016 5:52 pm

...a ak na krúžku nič nie je (aspoň mne sa to tak javí), tak je potrebné pozrieť dôkladne aj pendílie pod korunkou a "boky" (zo strany) okolo stredového medailónu. Niekedy sa značilo aj tam. Inak zlato a pozlátený bronz by malo byť možné rozoznať aj voľným okom. Žiaľ, tie fotky nie sú natoľko kvalitné, aby to bolo v tomto prípade možné.
sefit

zameranie / specialization: Rakúsko-Uhorsko

Poslaťod strenk » Uto Nov 01, 2016 7:16 am

Oslovil som kolegu sefit,aby mi pomohol s ocenením RU vyznamenaní,nakoľko viem,že kolega Altmann to nerád robí.Neodopvedal mi.Preto vystavujem na fórum.Dála by určiť približná cena za tieto vyznamenania?Foto iba také.Keďže majiteľa plata hodlám navštíviť,nemôžem ísť k predajcovi s tým,že nebudem vediť aspoň približnú cenu.Každá odpovedˇje vítaná.
Prílohy
plato.jpg
plato.jpg (62.84 KiB) Zobrazené 8421 krát
strenk

Poslaťod faleristika » Uto Nov 01, 2016 5:29 pm

Představu o ceně by měl mít v prvé řadě prodávající, na základě toho pak můžete jednat o koupi.
Navíc z takto mizerné a pouze jediné fotky nelze nic stanovit, jsem proto zvědav, jak a jakou cenu určí kolega sefit.
faleristika

PredchádzajúciĎalší

Späť na Poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Not able to open ./cache/data_global.php