strenk píše:Cesta do pekla je,keď názov vyznamenania napíšem po slovensky?Veď,je to slovenská stránka.
http://forum.valka.cz/category/view/508 ... yznamenaniaj tu je názov vyznamenania bez letopočtu 1939.Ani Pulec vo svojej knihe z 1980 nemá v názve tohoto vyznamenania letopočet.Neviem,o čo Vám ide?
ide o to, že názov tejto sekcie je príliš všeobecný a medailí za chrabrosť, statočnosť a podobne bolo v každej krajine vydaných aj niekoľko typov. Takže poznámka kolegu Altmanna bola na mieste a nemyslím, že by mala niečo spoločného s použitým jazykom.
Ide o to, aby bolo jasné čoho presne sa týka otázka - takže pokiaľ tam nie je obrázok, je správne doplniť aj štát, prípadne vydanie. Myslím, že je to hlavne v záujme autora otázky, aby každý vedel na čo sa pýta.
apropo - bol by som rád, keby sme si všetci ujasnili jednu vec. Toto nie je "slovenská stránka" ale FALERISTICKÁ. Ja som ju zakladal a zakladal som ju pre všetkých, koho faleristika zaujíma. Pokiaľ niekto bude mať záujem písať po maďarsky, alebo akokoľvek inak - nech sa páči. Tu už síce budeme musieť hľadať spôsob ako zabezpečiť preklad, ale v zásade nie je problém. Síce tu nemienim robiť žiadnu cenzúru, ale žiadne "národné" trenice sa tu trpieť nebudú - na to sú iné stránky, kde sa môžete odfiltrovať, pokiaľ niekto cítite potrebu
Inak si tu každý môžete slobodne prejaviť svoj názor (pokiaľ je to v medziach slušnosti), máme vraj demokraciu a máme na to zatial právo. Pokiaľ ale zastávate iné politické názory ako mainstreem-ové médiá*, ocenil by som, ak na začiatku upresníte, že ide o váš osobný názor - príklad dolu. Snáď to takto stačí a nebude potreba vypracovávať nejaké pravidlá správania sa na fóre a podobné hlúposti. Sme tu zväčša dospelí ľudia, ktorých spája spoločná záľuba, tak sa navzájom rešpektujme... ďakujem
*podľa môjho názoru západom financované / podplatené, ktoré pokiaľ uverejnia presný čas, tak osobne by som si ho pre istotu overil z nezávislého zdroja