prosím o poučenie

potrebujete poradiť? toto je to správne miesto....
Ide o jediné miesto, kde môžu prispievať aj neregistrovaní uživatelia
POZOR - z dôvodu hromadiacich sa SPAM-ových útokov je možnosť volného prispievania dočasne zrušená

prosím o poučenie

Poslaťod tony » Uto Apr 02, 2013 6:41 am

Zdravím všetkých kolegov.Pribudla mi medaila za zásluhy o čer.kríž.Stuha nemá háčik a očko,medaila je vnútri prišitá,ale v stuhe sú znatelné stopy po nejakej lište alebo čosi také,nikde som sa nedopátral ako to má v stuhe vypadať.Aj na iných obrazkoch sa mi vidí že stuha priečne vo vnútri musí zrejme niečo mať,na čo sa medailička zavesí.A preto vás prosím až sa dá,keby ste mi to objasnili,ďakujem,tony.
Obrázok užívateľa
tony

Re: prosím o poučenie

Poslaťod Altmann » Uto Apr 02, 2013 7:58 am

Tato medaile se konce války upevňovali do stuhy pomocí drátěného závěsu, který měl tvar písmena „V“

Prostě kus specielního drátu byl ohnut do „véčka“ a medaile takto upevněna na stuhu. Možná, někdo poslouží obrázek, já to nechci rozdělávat, těžko se to vkládá zpět. Je to ocelový drát.
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod k6i6t6o » Uto Aug 20, 2013 10:51 pm

Nechcem zakladať novú tému, tak to napíšem sem. Určite všetci poznajú stránku sammlerecke.at...Vyskytol sa tam Karlov vojenský kríž. Nič mimoriadne. Ale cena 100€? To si pán Brandauer robí srandu, alebo mi niečo uniká pri tomto konkrétnom type? Je to z dôvodu materiálu?
k6i6t6o

sFs: riadny člen

Poslaťod sefit » Str Aug 21, 2013 2:25 pm

Malo by ísť o materiál, ale v tomto prípade je to veľmi diskutabilné. KTK sa razil (predpisovo) zo zinku, ale neskôr aj z "vojnového kovu" a hliníka. Faleristicky zaujímavý je tzv. "tombakový variant". Asi došiel na krátky čas zinkový či hliníkový plech a pri neveľkom počte sa použil tombakový plech (tombak je typ bronzoviny). Ten sa nechal v pôvodnom stave bez povrchovej úpravy, teda dekorácia nemá farbu "striebra", ale je silne žlto-oranžová. Vyskytuje sa však pomerne zriedkavo a cena tých 100 EUR by odpovedala realite. Ešte dokázatelne existovali aj privátne kusy zo striebra, riadne puncované. Išlo o súkromné úpravy pre bohatých vyšších dôstojníkov. Toto nás však trápiť nemusí, posledný kus sa objavil pred circa 20 rokmi. :)
To čo vidíme v ponuke servera je skôr štandardný kus, pravdepodobne z hliníka, dobre povrchovo upravený galvanizáciou. Nebol asi nosený a je vo veľmi dobrom stave. Keby bol značený ako "Bronze" niekde na hrane, tak to by bolo iné. Takto to však musíme skôr považovať za pokus obchodníka predať ilúziu o vzácnosti inak veľmi bežného vyznamenania. ;)
sefit

zameranie / specialization: Rakúsko-Uhorsko

Späť na Poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Not able to open ./cache/data_global.php