Igor Graus R.I.P.

Igor Graus R.I.P.

Poslaťod teodor » Pia Dec 04, 2020 3:00 pm

Aby toho nebolo dosť, dnes som sa dozvedel správu o smrti PhDr. Igora Grausa PhD.
Naozaj neviem, čo k tomu poVedať... Igor Graus bol absolútna špička, čo sme na Slovensku v oblasti faleristiky mali a bol uznávaným odborníkom aj v zahraničí. Každý, kto sa problematike faleristiky venuje aj inak, ako iba zberateľskému koníčku, sa zákonite s menom Igor Graus musel stretnúť. Bol autorom množstva článkov, ako aj len nedávno vydanej obsiahlej publikácie, ktorá patrí jenoznačne k tomu najlepšiemu, čo kedy u nás vyšlo. Prakticky každá práca, venujúca sa faleristike, ktorá u nás vyšla, vyšla s jeho pomocou, alebo bol jej recenzentom. Recenzoval tiež obe moje knihy...
Možno sme nemali rovnaký pohľad na niektoré otázky, napriek tomu som si ho vždy veľmi vážil ako odborníka a ešte viac ako človeka, ochotného kedykoľvek pomôcť a poradiť...

Česť jeho pamiatke....
VIRIBUSObrázok UNITIS
Obrázok užívateľa
teodor
Site Admin

zameranie / specialization: r.u. monarchia
manévrové medaile
hasičské dekorácie
sFs: člen rady

Re: Igor Graus R.I.P.

Poslaťod Altmann » Sob Dec 05, 2020 1:39 pm

PhDr. Igor Graus (* 17. február 1960, Banská Bystrica – † 4. december 2020) bol slovenský historik,

https://sk.wikipedia.org/wiki/Igor_Graus

Z mého pohledu mladý historik, který měl ještě kus života před sebou. Při setkání V Hradci Králové se jevil jako mladý a čestný člověk a takovým byl celý život. Čest jeho památce.
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Späť na Všeobecná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Not able to open ./cache/data_global.php