Odoslané: Po Okt 31, 2011 7:54 pmje to asi o tri ligy vyššie než som ja (a to som optimista), ale pár vecí ktoré ma zaujali:
1) pod červeným smaltom nie je žiadne ozdobné ryhovanie.... žiaľ nemám žiadny porovnávací materiál, tak neviem posúdiť, či to tak byť má alebo nie.....
2) na obrázkoch ktoré mám to spevnenie hrotov hviezdy na reverze nie je a na tých hviezdach nie je ani ten punc "900"
3) podľa informácii ktoré som pochytil počas večere SFS od pána Tuseka, všetky tieto dekorácie boli poctivá ručná zlatnícka práca... tu sa mi vidí, že napr. ryhovanie okolo dvojkríža je až príliš pravidelné... nebol by detail?
pridávam foto z jedného internetového odchodu zo zámoria na porovnanie. Žiaľ tiež si netrúfam posúdiť originalitu, podla značenia by ale malo ísť o výrobok firmy Rothe (FR) a malo by sa jednať o razbu zo zlata (puncovaný na krúžku a na kríži na závesnom očku)

tu je ale evidentné, že rytie okolo dvojkríža, trojvršia či lemovania okolo medzikružia je prevedené ručne, s evidentnými nesúmernosťami....
asi toľko moje postrehy, ale budem veľmi rád ak ma opravíte.....