Odoslané: So Aug 20, 2011 3:38 pmAhoj,
pár měsíců jsem sem nepřispíval, i když jsem nezahálel a nakoupil dost věcí:
Zlatá medaile za statečnost císaře Karla
Tahle medaile můj osobní průšvih a prohřešek proti faleristice.... Koupil jsem ji od Teodora s uraženým ouškem a stopami cínu. Bylo mi jí líto a tak jsem se rozhodl, nechat ji dodělat ouško (s tím, že víc už jí patrně neublížím). A vida, šlo to. Zlatník mě ubezpečil, že pozlacenému BRONZU se v ohni (kde se mikrosvařuje) nemůže nic stát. Věřil jsem tedy zlatníkovi i HMA, který tuto značku na hranu vyrazil. O týden později mě zlatník informoval, že se nejednalo o BRONZ, ale o MĚĎ, takže medaile má sice ouško (ovšem větší, než jsem doufal, že tam přidělají), ale hlavně: medaile zrudla, jestli bude na světle, tak zezelená. Ještě mi bylo nabídnuto, abych ji nechal znova pozlatit, ale na to nemá žaludek ani barbar mého ražení. Takže pro příště: už žádné vylepšování vyznamenání (vzácných k tomu)!
Stříbrné Signum Laudis (materiál stříbro)
Zlatý záslužný kříž s korunkou (materiál bronz)
Bronzové Signum Laudis
Válečná medaile (varianta bez mezikruží)
Medaile za 40-letou službu
Železný záslužný kříž s korunkou
Tenhle kříž jsem koupil ve velmi špatném stavu, ale svěřil ho kamarádovi, který se živí restaurováním a ten mi ho vyčistil. Ty černé plochy jsou místa, kde už byla rez příliš zažraná. Koupil jsem ho i s krabičkou, která je naopak velmi hezká.
Stříbrná medaile za statečnost I. třídy - FJI (materiál stříbro)
Další nákup od Teodora.
Stříbrná medaile za statečnost II. třídy - FJI
Stříbrná medaile za statečnost II. třídy - Karel I.
2x Bronzová medaile za statečnost - FJI
Karl-Truppen-Kreuz
K tomu ještě přibyla etujka ke kříži II. třídy Čestného vyznamenání za zásluhy o červený kříž. A další, velmi zajímavé kousky jsou na cestě