Odoslané: Po Aug 22, 2011 8:39 pm
To jsem samozřejmě viděl, že to ouško vypadalo původně docela jinak, ale v tom zlatnictví měli problém pochopit, že ouško chci kolmo, ne vodorovně s medailí, takže na "pacičku" by asi docela mrkali.... Jak už jsem psal, tak jsem původně doufal, že ouško bude menší.... I když z řemeslného hlediska je musím pochválit, kdyby bylo v tom kovu víc cínu tak to mohlo vypadat hezky i bez dalších zásahů, bez jakéhokoliv poškození zbavili medaili zbytků pájky (z toho se s dávkou nešikovnosti může stát průšvih, protože roztavená pájka může "polít" zbytek medaile), mosazné, netypické ouško zasadili čistě. Nakonec si dokonce vzali méně peněz, než na kolik jsme byli domluvení.....
Jestli ji nechám pozlatit, tak bude potom vypadat jako sestřička té z valka.cz (signovaná Petzl, s netypickým ouškem - masivnějším než tohle, zářivě zlatá).
Můžu se tě zeptat, jestli už si medailí s takhle "vyrvaným" ouškem viděl víc? Třeba by to poškození ukazovalo na vadu kovu, protože pokud to nebyl normální bronz, tak byla ta slitina patrně měkčí.