Odoslané: So Jan 15, 2011 5:24 pmAhojte
chcel by som sa pochváliť s najnovšími úlovkami - ide celkovo o 6 dekrétov, ktoré patria dvom dôstojníkom, ktorí sú príbuzný. Radosť obrovská, jediné čo mi ju skalilo bola informácia od pána, ktorý mi ich predával, že dekrét k rádu železnej koruny a dekrét o povýšení do šľachtického stavu (predpokladám, na meno staršieho z nich) už stihol predať.....
žiaľ, ako tradične mám vybitý foťák tak to rozkúskujem a začnem mladším z nich, lebo dva jeho dekréty sa dali oskenovať:
Major des IR.39
Hugo Armandola Edler von Wehrfestnarodil sa v roku 1881, v roku 1899 bol povýšený do hodnosti Cadet - Officiers-Stellvertreter a priradený k Pešiemu pluku Alexeja, veľkokniežaťa Ruského č.39.
3. augusta 1917 mu bol už ako Kapitánovi (Hauptmann) rovnakého regimentu udelený Vojenský záslužný kríž III. triedy s vojnovou dekoráciou a mečmi.
Ako je zrejmé s posledného dokumentu vojnu prežil a jej konca sa dočkal v hodnosti majora a 1.12.1918 mu bol udelený Schutzenkeuz.... ak by mal niekto predstavu ako ten kríž vyzeral, bol by som vďačný za každé info