potrebujete poradiť? toto je to správne miesto.... Ide o jediné miesto, kde môžu prispievať aj neregistrovaní uživatelia POZOR - z dôvodu hromadiacich sa SPAM-ových útokov je možnosť volného prispievania dočasne zrušená
Zde bych to tipoval na odlitek i když bez zadní strany to nemohu přesně určit. Odznak je celkem známý. Byl vydán a udělen k výročí bitvy u Zborova a většina bojovníků-legionářů jej nosila připevněný na VK 1918. U medaile pro rudoarmějce jsou také odznaky uveřejněny. Dále je zajímavý odznak pro odboj na Jadranu,.
Jeden kolega sa na mňa obrátil s prosbou o pomoc pri určení tohto odznaku. Osobne si nemyslím, že by išlo o niečo oficiálne, ale možno sa mýlim, tak by ma zaujímal váš názor....
Čs. legionáři v meziválečném období nebyli jednotní a členili se do několika "sekcí", které se vzájemně i pomlouvali. To S.S. by mohl být Svaz starodružiníků.
Když jsem byl v Blave na škole a bylo mi necelých 17 let, byl jsem zamilován do servírky z jižního Slovenska, která byla Maďarka a slovensky jsem hovořil já lépe a od té doby Slovensko miluji. No také jsem to nepřeložil, ale jako vzpomínka moc fajné.