Pánové, sami vidíte, jak se realita života liší od psaného, je to prostě život. Ty dekrety za opakované udělení, to je dopsané personalistou na psacím stroji, žel bohu, tištěný dekret za opakované udělení jsem neviděl a asi ani neexistuje. Ale vše, co zde vystavíme(vystavíte) je dobrá věc, neb nám slouží k poučení. Ten komplet po panu Kocfeldovi to je studnice vědomostí a lze z toho hodně čerpat. Ono jedna věc je uvedena ve stanovách, ale jiná a ne vždy zcela správná či přesná je udělení samotné. Zde si musíme rozmyslet, zsda budeme psát jen přesně to co je ve stanovách, nebo i to co sice stanovy ne přímo zakazuji jako jsou ty medaile Za zásluhy, ale udělovalo se to a prokazatelně. Prostě já baych byl netŕad, aby byklo popsané jen to co je jasné, myslím, si,že stále je nutno pochybovat a učit se.
Vrátím se k RU a dekretům U medaile Signum Lavdis je dekret na medaili, dále jsem v ruce měl dekret na to samé jméno a dortyčný obdržel jen meče. Já vím,že toto ne všichni chcete slyšet, ale starší pánové v Londýne na MNO měli zkušenosti i z armády RU, ale i z legii i např. z Francie no a potom, za pochodu se řešili tyto, mnohdy neřešitelné (z našeho pohledu) věci, tato problematika řádů a vyznamenání.
Je to jen moje úvaha, ničím nepodložená jen zkušenostmi a rozhovory s tehdy žijícími pametníky.