železný kríž 1939 - diskusia

železný kríž 1939 - diskusia

Poslaťod milosj » Str Jan 30, 2013 3:05 pm

Predkladam na posúdenie jednu miniaturu železneho kríža 1939.Tato miniaturka sa našla už davnejšie v jednej dedinke kdesy na východe Slovenska spolu s dalšími vyznamenaniami.Velkost 28 mm.Bola na nom usadena dost hruba vrstva nečistot,po očistení sa objavil stopy toho že už bol napadnutý koroziou.Myslel som najskor že je to striebro,ale ukazalo sa nakoniec že je to iba postriebrené.Nemecko nezbieram, a preto som sa na tuto vec informoval viacerých "odborníkov". Prva reakcia samozrejme bola že falzum.No ja sa nebranim akejkolvek pravde,ale za prvé: je to velmi dobre vypracovane na fazum,za druhe,sam som to čistil,tak viem tie jamky posudit,a za tretie a to najdoležitejšie,ak je to kopia,tak kde su dalšie???? Hadam falzifikator nevyrobý iba jednu??? Podotýkam že krýž nie je dvojdielny,je nemagnetický,proste z jedneho kusu.Žial už ho nemam,ale fotky su dostatočné.
Prílohy
015_240.jpg
015_240.jpg (57.17 KiB) Zobrazené 7854 krát
Naposledy upravil milosj dňa Str Jan 30, 2013 3:24 pm, celkovo upravené 1
milosj

zameranie / specialization: Slovenský Štát

Re: Na pomoc sběratelům Železného kříže a kříže sv. Jiří.

Poslaťod milosj » Str Jan 30, 2013 3:10 pm

Dalšie foto.
Prílohy
024_874.jpg
024_874.jpg (79.65 KiB) Zobrazené 7854 krát
026_201.jpg
026_201.jpg (35.29 KiB) Zobrazené 7854 krát
milosj

Poslaťod milosj » Str Jan 30, 2013 3:11 pm

Ide to iba po tri fotky na reakciu.
Prílohy
030_160.jpg
030_160.jpg (26.85 KiB) Zobrazené 7854 krát
milosj

Poslaťod milosj » Str Jan 30, 2013 3:14 pm

Dalšie.
Prílohy
035_161.jpg
035_161.jpg (28.37 KiB) Zobrazené 7853 krát
milosj

Poslaťod milosj » Str Jan 30, 2013 3:16 pm

Posledné...Dobre vidiet na tých detailoch hlbkovu koroziu.A ted babo rad...
Prílohy
k_detail_znaenia_136.jpg
k_detail_znaenia_136.jpg (44.33 KiB) Zobrazené 7853 krát
k_detail_znaenia_455.jpg
k_detail_znaenia_455.jpg (34.64 KiB) Zobrazené 7853 krát
milosj

Poslaťod Altmann » Str Jan 30, 2013 3:31 pm

Prosím, tyto dotazy zde na to máme poradnu, sem to nepatří. Jinak já osobně se přikláním k polské dílně, on hnůj dokáže vyrobit korozi a dubky dokonalé. Děkuji.
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod milosj » Str Jan 30, 2013 4:06 pm

No takuto reakciu som tu nečakal.To je tak reakcia na urovni detetotwebu.Ako som písal,sam som to čistil tak viem ako tie dulky vznikli.No ok je to podla Vas polska kopia,pošlite mi teda prosím odkaz na nejaku stranku,určite toho bude plne aukro,alebo ebay,kde sa da takato polska kopia kupit.Určite sa jej potešia aj ostatný.Čakám...
milosj

Poslaťod Altmann » Str Jan 30, 2013 4:14 pm

Je to můj osobní názor podložený jistými zkušenostmi a řekněme i znalostmi. Vy jej nemusíte respektovat, určitě někdo můj názor vyvrátí, ale problém je spíše v tónu jak Vy reagujete na moji odpověd., Já jsem pro diskuzi, ale celý ten příspěvěk je koncipován k napoleonským válkám a neřeší zde nazi problematiku. Já jen opakuji to co jste si přál. Já to za origuinál nepovažuji, ani za tak zvanou "poloviční" miniaturku. Vy se zlobíte neb jsem nepotvrdil to co jste si přál slyšet.
Pochopitelně se mohu i mýlit!

Jinak prosím pana Považana, aby oba moje příspú=ěvky odstranil a trvám na tom.!
Obrázok užívateľa
Altmann

Poslaťod milosj » Str Jan 30, 2013 4:27 pm

Ja vobec netvrdím,že je to original,ako som písal nemecko nezbieram,ani sa mu nevenujem.Ale zas všetci čo tvrdi že je to kopia tak to nevedia tiež ničím doložit.Ak tu niekto da foto kopii napr.železneko kríža 2 triedy,da sa identifikovat a doložit na x strankach,pretože vyrobca navyrobí jednu.Dal som to sem preto lebo v príspevku je napísané že sa taketo menšie modely nerobili.Tu jeden je.Či to bola vyroba na zakazku,možno par kusov,alebo teda falzum podla Vas,to by sme tu mohly teda skusit doriešit a nie hned že je to polský šmejd,to nie je diskusia.
milosj

Poslaťod Altmann » Str Jan 30, 2013 4:39 pm

Železné kříže mají svoji předepsanou velikost. Známe však menší velikost zvaná například Princesgrosse, jsou to prostě menší kříž II. velikost byla daná a přísně se dodržovala. To je jedna věc, druhá je to jak je postavena letopočet a svastika, není to ostré jak má být, nedovolím si být znalcem, ktrerý je neomylný, mohu připustit, že to není polská kopie, ale není to v žádné případě originální povolená velikost ani miniaturka. Prostě Vy něco tvrdíte, já Vám to nevyvracím, já něco tvrdím a Vy si musíte poradit, nebo přijde další a potom uvidíme, ale není to ani velikost pro ženy i když pro ně byl kříž nepředpisově trpěn a nošem jako brož. Problematika EK je složitá a nelze být jednoznačný. Mlůj závěr tedy znáte a určitě se ozve někdo jiný. Nedávno jaem kříže právě z tohoto důvodu pro některébho kolegu fotil, vše co znám je z Klietmanna a jsou to zkušenosti více jak třiceti let. NO až si to pročtete, pan Považan vše to moje plkání vymaže a bude klid a mír.
Obrázok užívateľa
Altmann

Ďalší

Späť na Železný kríž

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Not able to open ./cache/data_global.php