CS partyzán

potrebujete poradiť? toto je to správne miesto....
Ide o jediné miesto, kde môžu prispievať aj neregistrovaní uživatelia
POZOR - z dôvodu hromadiacich sa SPAM-ových útokov je možnosť volného prispievania dočasne zrušená

CS partyzán

Poslaťod Mr.Seth » Štv Okt 18, 2012 1:49 pm

Ahojte.Mal by som prosbu od skusenejších zberatelov,že či ste niečo počuli o odznaku CS partyzan ale vo verzii skusobnej ak sa to da povedat plaketu.Z druhej strany nieje vypukla,ale rovna.Zevraj nieco take existuje ako skusobne razby.
Mr.Seth

zameranie / specialization: Numizmatika,faleristika,militarie

Re: CS partyzán

Poslaťod strenk » Pia Okt 19, 2012 6:15 am

Konecne!Dufam,ze aj odpoved aj na moju otazku-problem.2 dni dozadu prisiel za mnou moj znamy a vasnivy zberatel z Rajca pochvalit sa svojimi poslednymi ulovkami,ale hlavne zistit,co je to?V utorok 16.10. totiz kupil komplet vyznamenani po tajomnikovi RKNV v Banskej Bystrici.Spomeniem Rad SNP 1tr.v etui,Za chrabrost,Valecny kriz 1939 atd.Bol medzi vyznamenaniami aj Rad Za svobodu Ceskoslovenska.Nebol vypukly,ako pozname z nasich zbierok,le plochy,cca 2x tak tazky.Material asi Ag,ale punce nebolo dobre vidiet,lebo dotycny si tam nacinoval sroubik na nosenie.Ten sa sai casom odlomil.Nositel vyznameni uz nie medzi zivymi viac ako 50 rokov,takze sa nedozvieme povod tohto radu-asi plakety,hoci mam informacie,ze tento rad sa drazil na Auree v bronzovom prevedeni,ale taketo nieco som este nevidel,preto som nevedel odpovedat,zrejme to bola plaketa v tvare hviezdy Radu.Mam v zbierke plakety priemerom cca 6 cm k medailam na stuhe 50.vyrocie SNP a 50.vyrocie ukoncenia 2.SV.Zberatelia urcite ich poznaju,ale myslim si,ze nepoznaju ich ako plakety.Plaketu k Zelezniciarskej medaili som vystavil na tomto fore.Kedze boli rozne plakety-mohla byt aj plaketa Odznaku CS.partyzan.Mam pohladnicu,ktoru poslal moj otec mojej mame z 1.sjazdu partizanov z 1946 roku.Tam su pamatne peciatky s temou Odznaku Cs.partyzana.
strenk

Poslaťod Mr.Seth » Pia Okt 19, 2012 3:44 pm

Zaujimave...hmm no ja prave taku,no vlastne take nieco vlastnim toho Cs partyzana plaketu.Dostala sa mi do ruk ako koza k noži a fakt pozeral som nejake odlisnosti od klasickeho odznaku a su rozmerovo rovnake,zo zadnej strany je rovny a to som este riadne pozeral ci nieje nahodou nejak dobovo upraveny zadny uchyt-odbruseny-odpileny :-) Proste ziadne odchylky,mozno bude vo vahe,ale inak okrem toho ze je rovna zadna strana tak vsetko krasne sedí.
Tak preto som sa obratil sem,ze ci sa nejedna o nejaky dobovy odliatok-falzum,ci replika.
Mr.Seth

Poslaťod Mr.Seth » Štv Okt 25, 2012 8:31 am

Tu davam fotky na posudenie daneho produktu :-)
Prílohy
SAM_3706.JPG
SAM_3706.JPG (175.7 KiB) Zobrazené 8286 krát
SAM_3703.JPG
SAM_3703.JPG (150.68 KiB) Zobrazené 8286 krát
SAM_3702.JPG
SAM_3702.JPG (158.56 KiB) Zobrazené 8286 krát
Mr.Seth

Poslaťod Mr.Seth » Štv Okt 25, 2012 8:34 am

Dalsie snimky...som to skumal a myslim si ze tak prepracovany odtliatok by sa ani nedal vyrobit.Fakt velmi ostre detaily .A ten pan od koho to mam,tak to mal doma od 50rokov po otcovi.
Prílohy
SAM_3712.JPG
SAM_3712.JPG (176.98 KiB) Zobrazené 8284 krát
SAM_3709.JPG
SAM_3709.JPG (234.13 KiB) Zobrazené 8284 krát
Mr.Seth

Poslaťod Altmann » Štv Okt 25, 2012 9:53 am

Mně to připomíná obyčejný originál lehce pozlacený, je nutná zadní strana. Zlacené, privátní věci jsem viděl, je to jen nepovolená úprava! Rád bych se mýlil
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod Mr.Seth » Štv Okt 25, 2012 11:35 am

Druha strana je rovná,hladka.Meral som to šublerov-rozmery vsetky sedia.Len je to asi iny material,vaha je vacsia od originalnej hviezdy-plaketa.Ten pan mi napisal že ju ma doma -opatroval ju od 1961 roku.Proste zo zadnej strany nieje vypukla a nieje ani stopy po pripinani.A zeby to bolo mechanicky odstranene,tak to nehrozí.
Mr.Seth

Poslaťod Mr.Seth » Štv Okt 25, 2012 11:37 am

To by musel byt jedine dobovy odliatok,ale tak ostre detaily to nehrozí urobit...
Prílohy
SAM_3713.JPG
SAM_3713.JPG (194.85 KiB) Zobrazené 8275 krát
Mr.Seth

Poslaťod Altmann » Štv Okt 25, 2012 12:42 pm

Sice nevím kdo a jak a proč to uděloval, ale toto bylo vyrobeno a udělováno v etuji. Jde o čestnou plaketu, která se udělovala v padesátých letech funkcionářům KSČ k výročí SNP. Také nevím přesné pozadí, ale bylo to v etuji s pamětním dopisem zasloužuilým funkcionářům strany. Více k tomu nevím. Proto jsem chtěl tu zadní stranu vidět. Kdo to vyráběl však nevím, ale bylo to na objednávku a někdo chytřejší později zjistil,že státní vyznamenání se nesmí takto používat a tak bylo uděleno jen několik kusů. Možná,že nejsem přesný, ale to je vše co vím.

Já ze zásady nikdy nic neoceňuji!
Naposledy upravil Altmann dňa Štv Okt 25, 2012 12:57 pm, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod Mr.Seth » Štv Okt 25, 2012 12:50 pm

ďakujem za informáciu.Aspoň niečo a aj tak ste mi dosť pomohli.Aspoň viem,že to fakt nieje nejaká replika-odliatok.A náhodou cca cenu by ste mi mohol napisať? Má to pre zberateľa nejakú hodnotu?
Mr.Seth

Ďalší

Späť na Poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Not able to open ./cache/data_global.php