SIGNUM MEMORIAE

SIGNUM MEMORIAE

Poslaťod zugar » Ned Aug 19, 2012 2:40 pm

Jedná se sice o jednu z nejběžnějších medailí, ale ptám se, jak častá je tato varianta civilního provedení - myslím tím opis: ... AVSTR .... .AP.HVNG.

http://img.janforman.com/P1010055mwwc.JPG
zugar

Re: SIGNUM MEMORIAE

Poslaťod Altmann » Ned Aug 19, 2012 4:19 pm

No to je otázky pro..... já bych to stanovil vyjádřeno v procentech 50% + 50%, přesnější informace asi nezískáme. Jsou však zajímavější další úpravy jako je např. zadní plcha vytlačena v bílé hmotě. Mohu se zeptat proč Vás to zajímá?? J8 více nemohu sloužit.
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod zugar » Ned Aug 19, 2012 6:29 pm

Ptám se proto, neboť je všude uváděna civilní verze pouze s opisem AVST, na rozdíl od této AVSTR a tak asi 2 roky prohlížím kdejakou civilní medaili, ale bezvýsledně. Pokud je to 1/2 na 1/2, tak ať se někdo ozve, kdo ji taky má. Mimochodem mám 6 variant a ta zmíněná umělohmotná mi tam chybí.
zugar

Poslaťod sefit » Pon Aug 20, 2012 9:14 am

Tak, ja si myslim, ze ju maju mnohi z nas. Ono skutocne ju najst nie je az take "terno". Plne suhlasim s kolegom "altmann", pomer musi byt tak 50 na 50...+/-
Tuto stranocku znameho rakuskeho predajcu dekoracii pozna asi kazdy www.sammlerecke.at
Ja tam vidim tie civilne dve, cenovo sa od tej pre brannu moc neodlisuju. Zhodou okolnosti je tam aj ta s bielym (umelohmotnym) reverzom. Cena je vsak omnoho vyssia, kedze je aj ovela vzacnejsia. Tu to vsak predajca uz trochu prehnal (475 EUR), co je asi aj dovod, preco ju tam ma uz niekolko mesiacov.
sefit

zameranie / specialization: Rakúsko-Uhorsko

Poslaťod Altmann » Pon Aug 20, 2012 9:53 am

Jde opravdu o základní dekoraci našich sbírek. Přesto však existuji privátní ražby. Např. Zlacené stříbro, ale viděl jsem v jedné privátní sbírce i ražbu ve zlatě. Já jen na ukázku jak mám dekorace zastoupoeny já, možná,že to bude pro někoho inspirativní. Hned ta první je pochopitelně COPY.
Prílohy
DSCN0833.jpg
DSCN0833.jpg (31.85 KiB) Zobrazené 9243 krát
DSCN0836.jpg
DSCN0836.jpg (34.47 KiB) Zobrazené 9243 krát
Obrázok užívateľa
Altmann

Poslaťod zugar » Pon Aug 20, 2012 10:10 am

Asi si kolegové pořád nerozumíme, já mluvím stále o civilní medaili s opisem AVSTR, civilní s opisem AVST je samozřejmě běžná.
zugar

Poslaťod zugar » Pia Aug 16, 2013 8:58 pm

Obrázok

Po roce se vracím k tomuto tématu na popud diskuze z Aukrofóra.
Kolegové, podívejte se pozorně písmeno po písmenu na opis a porovnejte se známými i neznámými variantami této medaile. Děkuji.
zugar

Poslaťod tony » Sob Aug 17, 2013 6:52 am

Ano na variante čo mám ja,je menej botiek medzi spojkami.A samozrejme aj to "R"v "AUST"mi chýba.
Zdravím.
Obrázok užívateľa
tony

Poslaťod Altmann » Sob Aug 17, 2013 6:55 am

Já jsem tu diskuzi přetáhl na Aukro. Faleristika není filatelie. Snad si dovedete představit to množství medailí, které bylo uděleno a x-x větší množství prodávané. Stále to bude jen nejběžnější RU medaile s tím nic neuděláme.
Obrázok užívateľa
Altmann

Poslaťod faleristika » Sob Aug 17, 2013 5:16 pm

Takže jsou 2 základní provedení podle nápisu:
Jubilejní pamětní medaile pro ozbrojenou moc a četnictvo- opis je:
FRANC • IOS • I • D • G • IMP • AVSTR • REX BOH • ETC AC AP • REX HVNG •

Jubilejní pamětní medaile pro civilní státní zaměstnance -opis je.
FRANC • IOS • I • D • G • IMP • AVST • REX BOH • ETC ET REX AP • HVNG •

Jak jsme společně s kolegou Altmannem1 uvedli v našem článku o Sig. memoriae, který byl uveřejněn v časopise Signum 4/2008, existuje podle rakouských pramenů zatím nepublikovaná varianta textu opisu:
FRANC • IOS • I • D • G • IMP • AVSTR • REX BOH • ETC ET REX AP • HVNG•
Já se domnívám, že je to právě tato varianta, kterou zde uveřejnil kolega „zugar“. Její výskyt je diskutabilní, protože se všichni zaměří na rozlišení AVSTR / AVST a obvykle nečtou další opis, takže jak je vzácná nebo není, těžko říci.
Kolega Altmann1 v diskuzi na Aukro uvádí, že „se vyráběla v takovém množství, že nějaká chybka mohla být, ale faleristika není filatelie.“
Toto ale není žádná „chyboražba“, ale prostě další varianta. Pokud budeme odlišovat soukromě zlacená provedení, ražby v náhradním zinkovém kovu, exempláře s plastovým rubem atd., pak se domnívám, že i toto provedení je nutno uvádět jako další variantu.
S pozdravy „faleristika“ - Brno
faleristika

Ďalší

Späť na Poradné fórum

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Not able to open ./cache/data_global.php