od Peter_Steindl » Pia Feb 17, 2012 2:05 pm
Odoslané: Ne Máj 01, 2011 2:59 pm
Než jsem začal sbírat vyznamenání tak jsem udělal jednu věc - asi pětkrát na forum.valka.cz přečetl topic Kopie, padělky a novoděly, protože některé tamější "exponáty" mě šokují dodnes - třeba "novoděl" bronzové medaile za statečnost....
Prvních pár medailí jsem také pro jistotu nakoupil u obchodníků, i když to byly kousky, které se většinou nepadělají.
Velmi záhy jsem si potom pořídil Řády a vyznamenání habsburské monarchie (prakticky permanentní zápůjčka z knihovny - nikdo o ni neprojevuje zájem, tak ji mám 4 měsíce v kuse doma, pak ji vrátím, nějaký čas počkám, aby ostatní zájemci neřekli, že nehraju fér, načež si ji znovu půjčím).
No a minulý týden jsem na aukru koupil Orden Europas od Nimmerguta (novou) za 150 Kč. Také mám k dispozici publikaci od pana Měřičky.
Jako výborná věc mi přijde, že se můžu obrátit na "staré bardy" v tomhle oboru, kteří kromě vydávání Signa radí zelenáčům jako jsem já. Takže minulý týden jsem se dotazoval pana Altmanna na originalitu EK II 1914 a pan Altmann mi ušetřil 1100 Kč.