prosím o pomoc

potrebujete poradiť? toto je to správne miesto....
Ide o jediné miesto, kde môžu prispievať aj neregistrovaní uživatelia
POZOR - z dôvodu hromadiacich sa SPAM-ových útokov je možnosť volného prispievania dočasne zrušená

prosím o pomoc

Poslaťod lumir 17 » Str Sep 18, 2013 7:52 pm

Prajem pekný večer vážení zberatelia, prosil by som radu respektíve pomoc. Kúpil som zdravotnícky kríž z RU PATRIARE ac HUMANITATI 1864-1914 v originálnej krabičke s vencom na trojuholníkovej stuhe ale má jeden problém vzadu chýba medailón s rokmi proste je vypadnutý a je tam diera. Chcel by som poprosiť zberateľov ak niekto má alebo by vedel zohnať tento medailón mal by som záujem o kúpu. Ďakujem
lumir 17

Re: prosím o pomoc

Poslaťod faleristika » Str Sep 18, 2013 9:24 pm

Vážený kolego,

obávám se, že pokud by někdo měl "volný" tento rubní medailon, že si ho schová
právě pro případ získání podobně poškozeného kusu, aby si ho mohl zkompletovat.
Zkuste hledat na eBay, tam někdy bývají v nabídce části RU dekorací- korunky, středové
medailony záslužných křížů, samostatně nápisy Viribus unitis na Ř. Františka Josefa
a i další.
Nebo čekat, že se někde objeví poškozený kříž, který ale bude mít právě dochovaný tento
rubní medailon.
Jinak nevím, co dalšího poradit, snad jen příště pořizovat kompletní dekoraci.
S pozdravy faleristika - Brno
faleristika

Poslaťod lumir 17 » Štv Sep 19, 2013 2:56 pm

no ja mám ešte jeden ten je kompletný a tento druhý sa mi trafil z internetu a bohužiaľ bol odfotený len z prednej strany, moja chyba, že som si nedal poslať fotku aj reverzu.
lumir 17

Poslaťod strenk » Pia Sep 20, 2013 6:25 am

Lumir,zberatelstvo nie je sprint.Rychlo,rychlo pozbierat pekne veci.Co by nas potom drzalo pri zivote?Mam na mysli dochodcov,ked uz odchadza zdravie,aby sme tazko pracovali,sportovali a dvorili zenam.Len zberatelsvo a vyskum faleristiky ako kolegu Altman.Je to beh na dlhe trate.Ked sa kruzok neobjavi za rok,mozno ho aj ziskas vymenou za 2-3.Pre mna je zberatelstvo sinusovou krivkou.Raz dobre kupis,potom v euforii preplatis.Raz sa to vydari,inokedy treba pockat,aby tomu bolo opat tak.Casom to preboli a budes sa tesit,kedy to budes cakat najmenej.Nevesaj hlavu,hoci viem,ze lepsie je ucit sa z chyb druhych.
strenk

Poslaťod lumir 17 » Uto Okt 08, 2013 3:35 pm

Miki ďakujem za radu do života, veľmi si to vážim. Máte pravdu niekedy sa veci trafia a niekedy ich aj preplatíme to je na tom zberateľstve zaujímavé. A hlavne to, že keď človek niečo chce musí ísť za tým ono to samo za vami nepríde. Je pravda, že sú veci, ktoré sa aj mne podarili zohnať ako sa povie " za babku" ale ani Vy nemôžte plakať a sťažovať sa aj vy ste pozháňali neskutočne dobré veci. Tá krivka, ktorú spomínate tá platí pre každého zberateľa nie len pre Vás každý zberateľ má obdobie úspechu ale bohužiaľ aj obdobie stagnácie. A preto snažme sa, aby tých úspešných období bolo čo najviac. Tak hor sa tvrdo do práce aby tie naše zbierky sa rozrastali a prekvitali nádhernými skvostami . Tak a na záver snáď už len NECH ŽIJE A PREKVITÁ FALERISTIKA NA SLOVENSKU!!!!
lumir 17

Neznama etuja

Poslaťod SFS » Str Okt 16, 2013 5:07 pm

Co hovorite na tuto etuju? K comu vlastne je? dakujem
http://www.ebay.com/itm/ORIGINAL-WWI-AU ... 43c0946295
SFS
Site Admin

zameranie / specialization: Slovenska republika 1939-1945, RU,
Ceskoslovensko 1945-1989
sFs: predseda

Re: Neznama etuja

Poslaťod strenk » Str Okt 16, 2013 5:54 pm

SFS píše:Co hovorite na tuto etuju? K comu vlastne je? dakujem
http://www.ebay.com/itm/ORIGINAL-WWI-AU ... 43c0946295

??? Len Za zásluhy.
Prílohy
200px-Austria_war_cross_for_merit.jpg
200px-Austria_war_cross_for_merit.jpg (10.61 KiB) Zobrazené 8701 krát
strenk

Poslaťod SFS » Str Okt 16, 2013 7:11 pm

k tomuto urcite nie...tam boli ine etuje..cervene
SFS
Site Admin

Ceskoslovensko 1945-1989

Poslaťod k6i6t6o » Str Okt 16, 2013 8:23 pm

Na vojenský kríž za civilné zásluhy mi to nepríde. Môj skromný názor by sa priklonil skôr k MVK I. triedy. Je to privátna výroba, takže by som tam možno toleroval vynechanie oficiálneho názvu a miesto toho názov, aký nesie samotný kríž - VER DIENST.
k6i6t6o

sFs: riadny člen

Poslaťod SFS » Str Okt 16, 2013 9:28 pm

tiez sa pripajam k tebe riso, vyrez by sedel na 1 triedu, aj ked spony su trochu ine, ale to sa mohlo lisit, co mi trosku nesedi je osuchanie vnutri vetuji na 4 miestach, kde ked si pozries kriz 1 triedy zozadu, tak sa tam nema co suchat. Ale mne to tiez pride ako jedna varianta, co by to tak mohlo byt.
SFS
Site Admin

Ceskoslovensko 1945-1989

Ďalší

Späť na Poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

Not able to open ./cache/data_global.php