Kniha o Légiách v Rusku 1914-20

potrebujete poradiť? toto je to správne miesto....
Ide o jediné miesto, kde môžu prispievať aj neregistrovaní uživatelia
POZOR - z dôvodu hromadiacich sa SPAM-ových útokov je možnosť volného prispievania dočasne zrušená

Kniha o Légiách v Rusku 1914-20

Poslaťod strenk » Štv Apr 24, 2014 5:00 am

Dopočul som sa ,že vyšla v ČR kniha o legionároch v Rusku.Prosím,ak niekto videl a má možnosti,nech vystavi aspoň obalku knihy.Ďakujem.
strenk

Re: Kniha o Légiách v Rusku 1914-20

Poslaťod strenk » Pia Apr 25, 2014 10:25 am

strenk píše:Dopočul som sa ,že vyšla v ČR kniha o legionároch v Rusku.Prosím,ak niekto videl a má možnosti,nech vystavi aspoň obalku knihy.Ďakujem.

Už som zistil.
Prílohy
507x600xkniha.jpg.pagespeed.ic.DHG9VqYo6Z.jpg
507x600xkniha.jpg.pagespeed.ic.DHG9VqYo6Z.jpg (23.3 KiB) Zobrazené 3663 krát
strenk

Poslaťod Altmann » Pia Apr 25, 2014 12:02 pm

Vážení přátelé
je jistě dobré čísti knihy o statečnosti mnohých našich či přesně vašich pradědů. Také jsem to rád čítával. Jen jak jsem dostával rozum jsem se ptal. Kde byli Ti stateční braši v roce 1938/39, v době, kdy jsme měli právo dokázat, že jsme svéprávným národem????
Na druhou stranu si velmi vážím těch statečných legionářů, kteří v letech 1939-45 položili své životy za vlast. Čtěte, ale přemýšlejte.
( No co můžete čekat od monarchisty)
Snad i proto jsem na naše stránky dal tolik informací o malém, statečném národů Finů, kteří věděli, že v roce 1939/40 bojují za svoji vlast.
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod faleristik » Sob Apr 26, 2014 3:54 am

Plně souhlasím jako přesvědčený zastánce monarchie s kolegou Altmannem, kdo zradí jednu přísahu zradí i další. Kromě toho hrdinské činy legií značně nafoukla prvorepubliková propaganda, vždyť drtivá většina vysokých státních úředníkú, dústojníkú armády, četnictva a policie byli legionáři. Krásně vystihl postoj čs. légií k obraně proti bolševizmu a ochraně demokracie ruský film Admirál, doporučuji zhlédnout.
Obrázok užívateľa
faleristik

zameranie / specialization: R.-U.

Poslaťod strycArtus » Štv Máj 01, 2014 7:58 am

Na problematice legionářů je vidět, že dějiny píší vítězové. Těch, kteří zradili našeho mocnáře bylo podstatně méně, než těch, kteří za něj hrdinně bojovali, nicméně byli vyzdvihováni až do nebe a po těch ostatních ani pes něštěkl. Až v současné době se občas objeví článeček, že s tou dezercí čechů na frontách Velké války, to nebylo tak masové, jak se nám předkládalo.
Obrázok užívateľa
strycArtus

zameranie / specialization: ok

Späť na Poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Not able to open ./cache/data_global.php