Rumunsko zvláštny rad

potrebujete poradiť? toto je to správne miesto....
Ide o jediné miesto, kde môžu prispievať aj neregistrovaní uživatelia
POZOR - z dôvodu hromadiacich sa SPAM-ových útokov je možnosť volného prispievania dočasne zrušená

Rumunsko zvláštny rad

Poslaťod kummer11 » Str Feb 11, 2015 2:15 pm

Dobrý deň,
prosím poraďte mi. Získal som tento zvláštny rad. Od bežných sa líši hlavne monogramom Carola II., potom napriek štatútu chýba heslo, čo je podľa mňa tiež dosť veľký prehrešok. Aj rumunskí orli medzi ramenami pripomínajú skôr holubov. Je to ale klenotnícka práca, postriebrený bronz. Nihde som nič podobné nenašiel. Budem vďačný za každú informáciu.
Prílohy
Rumun1[1].jpg
nečitelný obrázek
Rumun1[1].jpg (77.78 KiB) Zobrazené 4829 krát
kummer11

zameranie / specialization: odboj

Re: Rumunsko zvláštny rad

Poslaťod Altmann » Str Feb 11, 2015 2:39 pm

viewtopic.php?f=362&t=2413

Podívejte se zde ten řád je zpracovaný. Váš kus to je již poválečný kus, ražba trochu ošizená. Je to ale zcela normální kus ve svém nejnižším stupni. Já jsem to zmenšil a Vy to udělejte také, neb při této velikosti tam nikdo nic nevidí. Dejte sem však i druhou stranu. Nejde tedy o nic extra, naopak. Podívejte se např. na eMedals, či na další stránky.

PS. Já jsem Vám ten obrázek zmenšil. Dle kvalitního smaltu to je opravdu poválečná ražba.
Prílohy
Rumun1[1].jpg
Rumun1[1].jpg (77.78 KiB) Zobrazené 4830 krát
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Poslaťod kummer11 » Str Feb 11, 2015 6:34 pm

No ja som sa snažil vyčítať niečo na zahraničných fórach. Kráľ Carol II. bol v exile v Španielsku a Portugalsku a údajne si u tamojších klenotníkov zával zhotovovať dekorácie, ktoré aj udeľoval. A to aj po vojne. Nejaké vyznamenania udeľoval aj kráľ Michal v exile.Teoreticky to môže byť z tohto obdobia, možno výrobok nejakej klenotníckej firmy v Lisabone. Z faleristického hľadiska je takýto rad nezmysel, podľa štatútu má mať monogram zakladateľa a radové heslo.
kummer11

Poslaťod kummer11 » Str Feb 11, 2015 6:40 pm

Pripájam rubovú stranu ale žiaľ neviem ju zmenšiť.
Prílohy
Rumun2.jpg
Rumun2.jpg (74.02 KiB) Zobrazené 4815 krát
kummer11

Poslaťod Altmann » Str Feb 11, 2015 6:55 pm

Ten Váš řád je zcela v pořádku, jen to je ražba, které ne zcela zapadne do klasického řádu. Není třeba zde nic hledat a pátrat. Těchto ražeb u řádu Rumunské koruny i řádu Hvězdy v těchto nejnižších stupních najdete všude dostatek.
Prílohy
Rumun2[1].jpg
Rumun2[1].jpg (110.11 KiB) Zobrazené 4817 krát
Obrázok užívateľa
Altmann

sFs: sympatizant

Späť na Poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Not able to open ./cache/data_global.php